Zübeyir Aydar: Cemil Bayık İmralı'ya gidebilir!

Zübeyir Aydar: Cemil Bayık İmralı'ya gidebilir!

KCK Avrupa yöneticisi Aydar, Öcalan'ın örgütten danışman çalıştırabilmesi gerektiğini ve şartların oluşması halinde Cemil bayık veya Duran kalkan'ın İmralı'ya gidebileceğini söyledi.

KCK'nın Avrupa Yöneticilerinden Zübeyir Aydar, Türkiye'ye dönebileceğini ve PKK yöneticilerinden Cemil Bayık'ın Abdullah Öcalan'la İmralı'da görüşebileceğini söyledi.

Haberturk'ten Ali Aydın'a konuşan Aydar, Abdullah Öcalan'ın örgütün yöneticilerini yanına istediğini, şartların oluşması durumunda İmralı'ya gidebileceklerini ifade etti.

Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nin hakkında tutuklanmama güvencesi verdiğini hatırlatan Aydar, bunun önemli bir gelişme olduğunu fakat hakkında açılan çok sayıda dava olduğunu dolayısıyla sadece bu kararın yetersiz kaldığını söyledi. Aydar, diğer mahkemelerin de böyle bir güvence vermesini ya da üst mahkemeden karar çıkmasını istedi.

Çözüm sürecine ilişkin olarak da ciddi bir müzakere masası kurulması gerektiğini kaydeden Aydar, Öcalan'ın kendi örgütünden danışman çalıştırabilmesi gerektiğini söyledi. Aydar, bu durumda örgütten birisinin mesela Cemil Bayık veya Duran kalkan'ın da şartların oluşması durumunda İmralı'ya gidebileceğini ifade etti.

Aydar ayrıca çözüm sürecini denetleyecek bağımsız uluslararası bir "üçüncü göz" gerektiğini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.