​Şanlıurfa 11 Nisan Camii dualarla ibadete açıldı

​Şanlıurfa 11 Nisan Camii dualarla ibadete açıldı

​Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 11 Nisan Kurtuluş Camii dualarla ibadete açıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Osmanlı ve Selçuklu mimarisine uygun olarak inşa edilen 11 Nisan Kurtuluş Camii, düzenlenen törenin ardından yapılan dualarla ibadete açıldı.

Açılış töreni, Murat Çiçek tarafından okunan Kur'an'ı Kerim ile başladı.

Törende konuşan Şanlıurfa İl Müftüsü Mehmet Taştan, cami yaptırmanın önemine değindi. Taştan,  “11 Nisan Kurtuluş Camii'mizin açılışını yapmak üzere buradayız. Kalbi burada olan tüm müminlere selam olsun. Allah (Celle Celaluhu) Kur'an-ı Kerim'de 'Allah'ın mescitlerini ancak Allah'a ve ahiret gününe inanan, namazını kılan, zekâtını veren ve yalnız Allah'tan korkup çekinen kimseler imar edebilirler. İşte bunların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur.' Sadece Allah'tan korkan, sadece Allah'tan çekinen müminlerin inşa ettiği bir camii açmak üzere bu cuma saatinde burada toplandık. Bu imkânı sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Haliliye İlçe Müftüsü İbrahim Halil Okulu'nun okuduğu duanın ardından camiinin açılışı yapıldı. Açılışın ardından Şanlıurfa İl Müftüsü Mehmet Taştan tarafından camide ilk Cuma namazı kıldırıldı.

Tamamen Şanlıurfa'ya özgü taş ile inşa edilen camide; 11 Nisan Parkı'na bağlayan üst geçit, yürüyen merdiven, 2 asansör ve 6 giriş kapısı bulunuyor.

Gerek konumu gerek ise büyüklüğü bakımından Şanlıurfa'nın en büyük merkez camilerinden biri olan 11 Nisan Kurtuluş Camii'nde bin metrekarelik namazgâh katı, 320 metrekarelik mahfil katı, bin metrekare avlusu ile 4 adet tek şerefeli minaresi, bin metrekare büyüklüğünde 10 küçük kubbesi, 20 revaklı avlusu bulunmakta.

Açılışa Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Şanlıurfa Müftüsü Mehmet Taştan, ilçe müftüleri, kurum amirleri, STK Temsilcileri, kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.