2016 Taşlıçay Kumluca köyü kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

2016 Taşlıçay Kumluca köyü kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Ağrı’nın Taşlıçay ilçesine bağlı Kumluca köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

AĞRI-Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Taşlıçay'a bağlı Kumluca köyünde "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed(s.a.v)" temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Program Hafız Yasin Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mewlid'i şerifle devam eden program çocukların seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Ağrı Mustazaflar Cemiyeti Başkanı M. Ali Ortaç, sahabenin Hz Muhammed'e olan sevgisinden bahsetti.

Ortaç, Hz Muhammed ile bir sahabe arasında geçen bir diyaloğu şöyle aktardı: "Evet kardeşlerim ve bacılarım Resulullah'ın bir gün sahabesi yanına geliyor, 'Ya Rasulluah kıyamet ne zaman kopacak' diyor. Peygamberimiz o sahabeye  'sen kıyametin ne zaman kopacağını ne yapacaksın. Sen kıyamet için, öldükten sonra ne hazırladın? Senin ahretteki kârın ne olacak' sahabe boynu bükülüyor. 'Ya Rasulullah benim çok şeyim yok ama bu kalbim sana olan sevgimle doludur' diyor. Hz Muhammed  bir müjde veriyor 'sen kimi seviyorsa ahrette onunla haşr olacaksın.' Elhamdülillah biz Rasulullah'ı seviyoruz."

Program ses sanatçılarının seslendirdiği ilahilerin ardından Rıfat Yılmaz'ın yaptığı dua ile son buldu.

İLKHA













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.