2017 Diyarbakır Dicle kutlu doğum etkinliği

2017 Diyarbakır Dicle kutlu doğum etkinliği

Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde konuşan Molla Beşir Şimşek, yeryüzünde adaletin hâkim olmamasından dolayı kan ve gözyaşının aktığını ifade ederek, barışın ve huzurun Hz Muhammed’in yolundan geçtiğini belirtti.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır’ın Dicle (Piran) ilçesinde “Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe; HÜDA PAR Diyarbakır Dicle İlçe Temsilcisi Ercan Alpaslan, Hani İlçe Temsilcisi Sıddık Akyıldırım, Eğil İlçe Temsilcisi Kasım Şimşek, Piran Hak Der Başkanı Vedat Öztutuş, Hani İrşad-Der Genel Başkanı Müzaffer Karavil, Başkan Yardımcısı Nihat Çam ve halk katıldı.

Çeşme Meydanı’nda cuma namazından sonra düzenlenen etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Her yaş gurubunun katılım gösterdiği etkinliğin açılış konuşmasını Molla Aziz Topkaya yaptı. Peygamberin yolundan gidilmesi gerektiğine vurgu yapan Topkaya, Peygamber Efendimizin adalet vasfına değindi.

Derviş Madsor, Nurullah Ürün’ün sahne aldığı etkinlikte, ilahi ve ezgiler seslendirildi. Ardından Kürtçe Mevlid-i Şerifin okunduğu etkinlikte duygulu anlar yaşandı.

Mevlidin okunmasının ardından etkinliğe konuşmacı olarak katılan İttihad’ül Ulema üyesi Molla Beşir Şimşek söz aldı. Dünyada adaletin hâkim olmamasından dolayı kan ve gözyaşının aktığını ifade eden Şimşek, sevginin, barışın, huzurun ve saadetin Hz Muhammed’in yolundan geçtiğini belirtti.

Huzurun yanlış yerde arandığına dikkat çeken Şimşek, yanlış yollarda aranan huzurun çözüm olmadığını söyledi.

Hayatta, huzur ve saadet namına bir şey kalmadığını ifade eden Şimşek, “Bugün bütün Müslümanlar, hatta bütün bir insanlık hava, su ve ekmek kadar adalete ve hakka muhtaçtır. Bugün kiminle konuşursanız konuşun gündeminde hak ve adalet vardır. Çünkü İslam coğrafyası büyük bir katliamdan geçiyor. İslam coğrafyası kan ağlıyor. Müslümanların kanı, canı, hak ve hukuku ayaklar altında eziliyor. Huzur, saadet ve güven namına bir şey kalmamış. Oysa böyle olan bir insanlık kardeş olması gerekmiyor muydu? İnsanlık bu ıstıraplarından kurtulmak için türlü türlü çareler arıyor. Kurtuluşu kimisi Rusya’nın, kimisi Amerikan’ın kapısında, öbürü Avrupa’nın yollarında arıyor. Peki, soruyorum size bulabildik mi aradığımızı? Gözümüzün yaşı dindi mi? Akan kan durdu mu? Aramızdaki fitne, hukuksuzluklar adaletsizlikler son buldu mu bugüne kadar? Elbette ki hayır. Hatta günbegün artmaktadır. Param parça olan çocukların sayısı artmakta, iffeti ayaklar altına alınan kadınlarımızın sayısı artmaktadır. Herkes bunlardan şikâyet etmekte ama bir türlü bunun çözümü bulunmuyor.” dedi.

“Peygambere tabi olmayan bir millet huzur bulamaz”

Hakkın, adaletin, kardeşliğin, sevginin, barışın ve huzurun yanlış yollarda arandığına vurgu yapan Şimşek, “Bunun sebebi nedir biliyor musunuz? Bizler Peygamber Sevdalıları Platformu olarak şuna inanıyor ve meydanlarda bunu haykırıyoruz: Ey müminler yanlış yolda arıyoruz aradığımızı, hak, adalet, kardeşlik, sevgi, barış ve huzur bu yollarda aranmaz. Onu kaybettiğimiz yerde aramalıyız. Biz neyi kaybettik de bu günlere geldik? Bu sorunun cevabını sormalıyız. Nerede kaybettiğimizin cevabını aramalıyız. İşte bugün burada bu soruların cevaplarını hep beraber bulmaya çalışıyoruz. Buradan bir kez daha ilan ediyoruz: sevginin, barışın, huzurun, saadetin yolu Resulullah’tan geçiyor. Resulullah’ın yolu olmayan bir yol saadet getiremez. Peygambere tabi olmayan bir millet huzur bulamaz.” ifadelerini kullandı.

“Kürt’üyle, Türk’üyle, Zaza’sıyla her bir mümin diğerinin kardeşidir”

“Kur’an’a sarılmayan bir toplum kardeşliği bulamaz, bulamamıştır da bu zamana kadar” diyen Şimşek sözlerine şöyle devam etti:

“Allah-u Teâlâ bunun çözümünü bin 400 sene evvel bize vermiş. ‘Müslümanlar kardeştir’ diye buyurmamış mı Allah? Peygamberin adaletinde hepimiz kardeşiz, bizim yerimiz bu. Peygamberimizin adaletinde müminler kardeştir. Kürt’üyle, Türk’üyle, Zaza’sıyla her bir mümin diğerinin kardeşidir. Düşman olamaz birbirine, kin besleyemez, birbirine sırt çeviremez, birbirini gıybet edemez, çekiştiremez. Allah her hak sahibinin hakkını vermiştir. Hepimizin Rabbi birdir, Peygamberi birdir, babamız, annemiz birdir. ‘Hepiniz Âdem ve Havva’dansınız’ fermanıyla bütün Müslümanların İslam’daki yerinin eşit olduğunu bir bedenin organları olduğunu bin 400 kusur sene evvel ilan etmiştir. Peki, bu kadar bir olması gerekenler niye bölük pörçük? Çünkü biz Resulullah’ı unuttuk, çünkü biz Peygamberi hayatımızdan çıkardık, çünkü biz Kur’an’ı hayatımızdan çıkardık da onunla beraber hak da adalet de, kardeşlik de, huzur ve saadet de gitti. Gitmedi mi? Gitmedi mi diyorsunuz? İşte Suriye, Irak bütün bir İslam coğrafyasında oluk oluk akan kanın neticesi bu değil miydi?”

“Bugünün rehber ve liderleri koltuğundan olmamak için binlerce çocuğun ölümüne göz yumuyor”

İnsanlığın Hz Muhammed’e tabi olmaması halinde aradığını bulamayacağının altını çizen Şimşek, “Bir lider düşünün ki ümmeti için sürekli ağlayan gözyaşı döken, o ümmetin hali için kafa yoran Hz. Muhammed. Peygamber Efendimizin insanların huzuru ve saadetini temin etmek için aç kalıyor, hicret ediyor ve sıkıntılara maruz kalıyordu. O her türlü sıkıntıya rağmen toplumun huzurunu tercih ediyordu. Bugünün rehber ve liderlerine bakın hele koltuğundan olmamak için binlerce çocuğun ölümüne göz yumuyor, milyonlarca insanın sürülmesine sebep oluyor. Çocukların vücutları param parça ediliyor, annelerin gözyaşları sel oluyor ve iffetleri ayaklar altına alınıyor. Kardeş olması gereken toplumları birbirine düşman, birbirinin kanında boğuluyor. Bu gidişat bir şeylerin ters yapıldığını gösteriyor. Bütün bunlar bunu gösteriyor Resullullah’a tabi olmadıkça asla aradığımızı bulamayız” şeklinde konuştu.

“Arap’ın Arap olmayana, Türk’ün Kürt’e, acemin araba bir üstünlüğü yoktur”

Peygamberin insanlara anlatılması gerektiğine vurgu yapan Şimşek, “Peygamber Efendimizi annelerimiz evlatlarına anlatması gerekir. Çocuklarınıza sahip olmak istiyorsanız Resullulah’ı, camiyi, ibadeti, Kur’an’ı anlatın. O zaman çocuğunuz size hizmet edecektir. İslam’da her şeyin hakkı yerinde verilmiştir. İslam’da komşu hakkı, kadın hakkı, anne baba hakkı, evlat hakkı, Müslüman olmanın hakkı, kardeş olma hakkı verilmiştir. İslam’da insanların her hakkı verilmiştir. Arap’ın Arap olmayana, Türk’ün Kürt’e, Acem’in Arap’a bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük sadece takvadadır. Güçlü olmada, kabile ve aşiret sahibi olmada değil. Üstünlük Allah’tan korkmadadır, onun dışında hiç kimse başka birinden üstün değildir. Bir Türk’ün sahip olduğu haklara, bir Kürt de sahiptir” diye konuştu.

Şimşek’in konuşmasının ardından kız çocuklarının oluşturduğu Piran Çocuk İlahi Grubu ilahi ve ezgiler seslendirdi.

Etkinlik Siyer Sınavı’nda dereceye girenlere hediyelerinin verilmesini ardından etkinlik okunan dua ile son buldu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler