4nvers'te binlerden Cuntaya Tel'in, direnişe selam

4nvers'te binlerden Cuntaya Tel'in, direnişe selam

Belçika'nın Anvers kentinde düzenlenen 'Belçika'dan Mısır Direnişine Destek Mitingi'nde bir araya gelen Müslümanlar, darbecilere lanet yağdırdı. Hayatını kaybedenlere duaların edildiği mitingde direnişe selam gönderildi.

BRÜKSEL - Belçika'nın Anvers kentinde faaliyet yürüten derneklerin El Gazali Eğitim Kültür Derneği'nin öncülüğünde düzenledikleri 'Belçika'dan Mısır Direnişine Destek Mitingi' gerçekleşti. Miting alanı farklı dil, renk ve ırktan binlerce Müslüman'ın katıldığı bir vahdet timsali oluşturdu.

 

Mısır'da askeri cuntanın gerçekleştirmiş olduğu kanlı darbenin ardından masum ve sivil halka yönelik yapmış olduğu katliamı tel'in etmek için toplanan Anversli Müslümanlar, çeşitli döviz ve pankartlar ile direnişin sembolü olan R4BIA işaretiyle Mısırlı Müslümanlara selam gönderdi.
 

Miting, "Selam olsun Şehit El Benna'nın Şehit torununa! Selam olsun Muhammed Bedii'nin Şehit oğluna! Selam olsun meydanların Şehidesi Esma'ya! Selam olsun ölümü zillet altında yaşamaya tercih eden tüm Şehitlere!" sözleri ile açılış yapan sunucu İsmail Sağlam'ın katılımcılara program akışını aktarmasının ardından, Belçika İslam Federasyonu'nu (Milli Görüş) hocalarından Bayram Gümüş'ün Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
 

Kur'an tilavetinin ardından kısa bir konuşma yapan Sağlam, "Bize düşen bu tarihi imtihan sürecinde yapılan zulümlere sessiz kalmamaktır. İnancımız gereği yeryüzünde din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmadan nerede bir zulüm varsa bu zulmün karşısında olmak, mazlumların hakları gasp edilmiş mustazafların yanında olmak, imkânlarımız dâhilinde destek vermektir. Hele hele bu haksızlığa uğramışlar Müslümanlar ise onlara daha da yakınlık göstermeli ve öncelikli gündem yapmalıyız. Bu sorumluluğumuzun farkında olmalıyız. Ve bu gün Mısır'da cani cunta rejimi 5 bin insanı katletmiş, on binlerce yaralı bırakmıştır ve sonu gelmeyen bir ateş yakmıştır. Belki uzağız ama belki bu ateşi söndürecek gücümüz yok ama karınca misali tarafımızı belli etmek zorundayız. Bu bizim insani ve İslami görevimizdir. Biz de Anvers'teki dernekler olarak ortak bu amaçla bir araya gelmiş bulunuyoruz" sözleri ile mitingin yapılış gayesinden bahsettikten sonra Hollandaca konuşma yapmak üzere Serdin Gülsoy hocayı kürsüye çağırdı.
 

Miting katil Sisi ve avenesinin kınandığı Gülsoy'un Hollandaca konuşmasının ardından okunan ilahilerle devam etti. Katılımcıların yer yer ilahilere eşlik ettiği görüldü. Okunan ilahilerin ardından sözü Türkçe konuşma yapmak üzere Muhammed Demirtaş hoca aldı.
 

Demirtaş Hoca konuşmasına, "Bizleri zalimlerden değil de özgürlüğün ve adaletin sembolü Müslümanlardan yaratan, direnen özgürlüğünün peşinde koşan, özgürlük tutkuları için yanan kullarından kıldığı için bizi yaratan Allah'a hamdolsun. Efendimize, Seyidimize, Serverimize, adaletin ve özgürlüğün timsali Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.) selam olsun" diyerek başladı. Demirtaş Hoca, dünyaya demokrasi ithal etmekle övünen batılı rejimlerin demokrasiyi sadece kendi çıkarlarına ters düşmediği sürece geçerli saydıklarını, demokrasi ve insan hakları naraları atanların binlerce insanın ölümüne kör ve sağır kesildiklerini, yapılan bu darbeye darbe bile diyemeyenlerini, menfaatleri için yerli işbirlikçi uşaklarıyla birlikte Müslümanların kanına girdiğini söyledi.
 

Demirtaş Hocanın konuşmasının ardından kürsüye çıkan El Gazali Cami imamı Molla Abdurrahman Ortaç ise konuşmasını Arapça ve Kürtçe olarak yaptı. Miting boyunca konuşmalar sık sık Tekbir ve Arapça, Hollandaca, Kürtçe ve Türkçe sloganlarla kesildi.
 

Miting son olarak Gül Vakfı'ndan Necmettin Öztürk Hocanın yağan yağmur eşliğinde yaptığı dua ile son buldu. (Abdurrahman Ekinci / Eyyüp Ortaç - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler