İzmir'de 6,6'lık depremin ardından 144 artçı sarsıntı kaydedildi

İzmir'de 6,6'lık depremin ardından 144 artçı sarsıntı kaydedildi

​Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İzmir'in Seferihisar ilçesinde meydana gelen depremde şu ana kadar 12 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. 17 binada arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

AFAD, saat 14.51'de Ege Denizi'nde, Seferihisar'ın 17. kilometresinde 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

Yerin 16,54 kilometresinde derininde meydana gelen deprem sonrasında, büyüklüğü 4’ün üzerinde 21 olmak üzere, toplam 144 artçı sarsıntı yaşandığı ifade edildi.

İzmir’de yıkılan ve hasar gören 17 binada arama kurtarma çalışmalarını yürütmek üzere AFAD, JAK, STK’lar ve belediyelerden 2 bin 101 arama kurtarma personeli, 15 arama kurtarma köpeği ile 350 araç görevlendirildi.

Görevlendirilen ekipler ve yapılan yardım çalışmaları

AFAD açıklamasında devamında şu bilgileri veridi:

Ankara, Erzurum ve Diyarbakır’dan 3 askerî kargo uçağıyla çevre illerden AFAD ve JAK arama kurtarma personeli ile araç ve ekipmanları bölgeye sevk edilmiştir. Ankara’dan bölgeye giden arama kurtarma ekip ve araçlarını taşıyan uçak 19.30’da İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na iniş yapmıştır. Sakarya, Bursa ve Afyon’dan toplam 3 mobil koordinasyon tırı bölgeye yönlendirilmiştir.

Acil barınma ihtiyacının karşılanabilmesi amacıyla bölgeye 960 çadır, 4 bin 500 battaniye, 3 bin 672 yatak, 3 bin  yastık ve 3 bin çarşaf seti sevk edilmiştir. Ayrıca Türk Kızılay tarafından 64 personel, 22 gönüllü, 17 araç, 12 bin 593 ikram malzemesi ve 25 bin 500 kişiye hizmet verebilecek 3 mobil mutfak ve 3 sahra tipi mutfak bölgeye gönderilmiştir; 12 bin 708 kişiye çorba dağıtımı yapılmaktadır.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan hasar tespit ve enkaz kaldırma çalışmalarında görev yapmak üzere 325 personel bölgede görevlendirilmiştir. Psikososyal çalışma grubundan 77 kişi deprem bölgesindeki çalışmalarına başlamıştır. Güvenlik ve trafik çalışma grubundan 245 çevik kuvvet, 32 trafik personeli olmak üzere 277 personel olay yerine yönlendirilmiştir.

UMKE ve 112 Acil Yardım ekiplerinden 151 araç ve 579 personel bölgede görevlendirilmiştir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan bilgilendirmeye göre İzmir, Muğla ve Aydın illerinde toplam 196 sahada enerji ve 148 sahada ise servis kesintisi bulunmakta olup kesintilerin giderilmesi için ekipler çalışmaktadır.

Bölgede yürütülen çalışmalarda kullanılmak üzere AFAD Başkanlığı tarafından 3 milyon TL; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 5 milyon TL acil yardım ödeneği gönderilmiştir.

Vatandaşların dikkatine!

Vatandaşlara çağrıda bulunulan açıklamanı devamında, "Afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir. Yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır. Depremden sonra evler terk edilirken, ortamda herhangi bir doğalgaz kokusu olmaması halinde, doğalgaz ve su vanaları ile elektrik şalterleri kapatılmalıdır. Vatandaşlarımız, acil yardıma ihtiyaç duymadıkları sürece, telefonlarını kullanmamalıdır. Yardıma ihtiyaç duyabilecek bebek, çocuk, yaşlı ve engellilere destek olunmalıdır." denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.