ABD'de küçük kız çocuğuna çirkin arama

ABD'de küçük kız çocuğuna çirkin arama

ABD'nin Virginia eyaletinde hapishane görevlilerinin mahkûm babasını ziyaret etmek isteyen 8 yaşındaki kız çocuğunu çıplak bir şekilde soyma iddiaları ülkede infiale neden oldu.

Yerel medyada yer alan habere göre, geçtiğimiz perşembe günü hapishane görevlileri, kız çocuğuna "elbiselerini çıkarmazsan babanı göremezsin." dediler. Hapishane görevlilerinin çocuğun ve beraberindeki kadının bütün giysilerini çıkartıp aradıktan sonra babasıyla kapalı görüş yapmasına izin verdiği belirtildi.

Skandal olayın açığa çıkmasının ardından Virginia Valisi Ralph Northam, "Yalnızca vali olarak değil, bir çocuk doktoru ve baba olarak da bu raporlardan çok rahatsız oldum" diyerek, hapishane yönetimine 'çıplak arama' politikasını askıya alma talimatı verdi.

Cezaevi iletişim müdürü Lisa Kinney ise yaptığı basın toplantısında hapishane personelinin 'çıplak arama' yetkisine sahip olmadığını, protokollerin ihlali anlamına geldiğini açıkladı.

Yetkililerin sorumluluğu üstlenmekten kaçınmaya dair açıklamaları, kamuoyunda oluşan tepkileri hafifletmeye yönelik açıklamalar olduğu belirtildi.

24 Kasım'da yaşanan olaydan dolayı kızının travma geçirdiğini söyleyen anne, hapishane görevlileri hakkında dava açma sürecini başlatacağını ifade etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler