ABD'li yetkili, Fahrizade suikastının arkasında işgal rejiminin olduğunu söyledi

ABD'li yetkili, Fahrizade suikastının arkasında işgal rejiminin olduğunu söyledi

​ABD'li bir yetkili, İranlı bilim adamı Muhsin Fahrizade'nin öldürülmesinin arkasında siyonist işgal rejiminin olduğunu itiraf etti.

CNN'de yer alan habere göre, üst düzey bir ABD'li yetkili, işgalci Siyonist rejimin, İran'ın en büyük nükleer bilim adamının öldürülmesinin arkasında olduğunu söyledi.

Yetkili, suikasttan Trump yönetiminin bilgisinin olup olmadığını veya destek verip vermediği hususunda bir açıklama yapmadı.

Yetkili, işgalci rejimin saldırılarını mutlaka ABD ile paylaştığını kaydetti.

Yetkili, Cuma günü öldürülen İranlı nükleer bilimci Muhsin Fahrizade'nin uzun süredir işgal rejiminin hedefinde olduğunu da sözlerine ekledi.

İran Savunma Bakanlığı'na Bağlı Araştırma ve İnovasyon Kurumu Başkanı Muhsin Fahrizade, 27 Kasım günü aracına yapılan saldırıda korumaları ile saldırganlar arasında çıkan çatışmada ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

İranlı yetkililer, saldırının ardından yaptıkları açıklamada, suikastın arkasında işgalci siyonist rejimin olduğuna dikkat çekmişti.

Fahrizade, geçen yıl da saldırıya uğramış ancak sağ olarak kurtulmuştu.

Siyonist rejimin sözde başbakanı Benjamin Netanyahu 2018 yılında yaptığı bir açıklamada, Fakhrizadeh’in İran nükleer silah programının başındaki kişi olduğunu iddia ederek hedef göstermişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.