​ABD'nin verdiği silahla evimi vurdular

​ABD'nin verdiği silahla evimi vurdular

​Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde ikamet eden Ahmet Doğan, PKK-YPG'nin ABD'nin verdiği havan topuyla evini vurduğunu söyledi.

Türkiye tarafından Fırat’ın doğusuna yönelik gerçekleştirilen “Barış Pınar Harekâtı” devam ederken Tel Abyad tarafından Akçakale ilçesine atılan havan topu Ahmet Doğan'a ait eve isabet etti. Doğan, ABD'nin PKK'ye yerdiği mühimmatla evinin vurulduğunu söyledi.

Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde havan mermisinin düştüğü ev, boş olduğundan dolayı ölen ya da yaralanan olmazken ev ve önündeki araçta maddi hasar meydana geldi.

Ev sahibi Ahmet Doğan, yaşadıklarından dolayı asla yılmayacağını belirterek, “PKK-YPG, Amerika’nın verdiği havan topuyla evimi vurdu ama biz asla yılmayacağız.” dedi.

Doğan, “Bugün saat 10.00 civarlarında PKK-YPG’liler Amerikan’ın verdiği mermiyle vatandaşları hedef aldılar. Benim evimi havan topuyla vurdular. Ama biz yılmayacağız inşallah. Bir değil 100 ev vatanımız için feda olsun. Bunlar bizi yıldırmazlar. Ölü, yaralı yok elhamdülillah. Annem ayaküstü bir tedavi ile taburca edildi.” ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinlerinden Ali Kurt ise, “Tel Abyad başarıyla ele geçirildi. Çok sevinçliyiz. Umarım 10 gün içerisinde 32 kilometreyi bitiririz. Allah ordumuza ve milletimize zeval vermesin. Akçakale’de son durumlar iyidir. Halk evlerine dönmeye başladı. Polis, havan mermisi atılabilir diye uyarı yapıyor ama millet yine de sevinçle evine dönüyor.” diye konuştu.

Öte yandan aynı saatlerde Alıncık kırsal mahallesinde atılan havan mermisinden dolayı bazı araçlar zarar gördü.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.