Adana'da bir ayda 2 binden fazla araç trafikten men edildi

Adana'da bir ayda 2 binden fazla araç trafikten men edildi

​Adana Valiliği, kasım ayında yapılan denetimlerde 2 bin 352 aracın trafikten men edildiğini, 491 sürücünün de ehliyetine el konulduğunu açıkladı.

Kasım ayında yapılan trafik denetimleri ile ilgili açıklama yapan Adana Valiliği, ayı içerisinde toplam 251 bin 171 araç kontrol edildiğini bunlardan 2 bin 352 aracın trafikten men edildiğini, 491 sürücünün de ehliyetine el konulduğunu belirtti.  

Açıklamada, "Alınan tüm etkin önlemlere rağmen; trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle 2019 yılı Kasım ayı içerisinde ilimiz sınırlarında toplam; 589 maddi hasarlı, 452 yaralamalı, 5 ölümlü olmak üzere toplam bin 46 trafik kazası meydana gelmiştir. Bu kazalarda maalesef 692 vatandaşımız yaralanmış, 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir." denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:  

"Trafik kazalarının azaltılması için sürücü ve vatandaşlarımızın da daha duyarlı olmaları, özellikle hız limitlerine uymaları, emniyet kemerlerini takmaları, hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü olarak araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların ise 112 no’lu Acil Çağrı Merkezine ihbar edilmeleri hususlarında vatandaşlarımızın ilgisi ve desteklerine büyük ihtiyaç vardır."

İLKHA


Adana'da bir ayda 2 binden fazla araç trafikten men edildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.