Adıyaman'da hastaların talebi üzerine ziyaret saatlerine sınırlama

Adıyaman'da hastaların talebi üzerine ziyaret saatlerine sınırlama

Hastanede yatmakta olan hastaların taleplerini dikkate alan Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi, birçok ilin sağlık kuruluşlarında uygulanmakta olan "ziyaret saati uygulaması"na geçti.

Geçilen uygulama kapsamında ziyaret saatleri her gün öğle 12.30 ile 13.30 arası gerçekleşecek. Akşam saatlerinde yapılan hasta ziyaretleri ise kaldırıldı.

Hastanede yatan hastaların talebi üzerine araştırma ve çalışma başlatan Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Doğan, "Gündüz hastaların tedavileri, konsültasyonları, doktor viziteleri, tetkikleri gibi işlemler yapıldığından hastalarımız gün boyu dinlenme fırsatı bulamıyorlardı. Bundan dolayı hastaların gece dinlenmesi ve iyileşmesi için olan zamanı hastalarımızın arzu ettiği şekilde düzenledik." dedi.

Başhekim Doğan, "Hastalar genel itibariyle enfeksiyona açıktır. Dolayısıyla sağlık çalışanı haricinde dışarıdan gelen hasta yakınlarının enfeksiyon bulaştırma riski yüksektir. Hastanemizde yatarak tedavi hizmeti alan hastaların mahrumiyeti, sağlığı ve enfeksiyon açısından risklerini değerlendirip daha konforlu ve sağlıklı tedavi hizmetleri için hasta ziyaretlerinin günün belli saatlerinde yapılması gerekmektedir. Yatan hastalarımızın bulunduğu odalarda hastanın kendi yatak odasıymış gibi saygı ve hassasiyet gösterilmeli. Hastalarımızın hastaneden beklentileri ve talebi bu mahrumiyet kurallarının korunması yönündedir. Gece hastanede sadece nöbetçi sağlık çalışanı bulunuyor, sayıları da az olduğundan sağlık çalışanının gereksiz rahatsız edilmesi hizmet kalitesini düşürür. Ağrısı olan ve sese karşı hassasiyeti olan, uyuma güçlüğü çeken hastalarımız da ziyaretçilerden rahatsız oluyordu. Vatandaşlarımızın hastalarımızın sağlığı için aldığımız bu karara uymaları konusunda hassasiyet göstermelerini istiyoruz." dedi.

İLKHA


Adıyaman'da hastaların talebi üzerine ziyaret saatlerine sınırlama

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler