Adıyaman'da kan davalı aileler kanaat önderlerinin araya girmesiyle barıştı

Adıyaman'da kan davalı aileler kanaat önderlerinin araya girmesiyle barıştı

Adıyaman'da 3 yıl önce 2 genç arasında çıkan kavgada bir gencin hayatını kaybetmesiyle başlayan husumet barışla sonuçlandı.

Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı Akıncılar Beldesinde, Melih Ç. ile Burak Ö. arasında çıkan kavgada Burak Ö. aldığı bıçak darbesiyle hayatını kaybetmiş, 2 aile arasında husumet baş göstermişti.

Bu husumeti gidermek, aileleri barıştırmak için beldenin önde gelen isimlerinin araya girmesiyle barış yemeği düzenlendi.

Husumetli ailelerin ve vatandaşların katılığı barış yemeğiyle ilgili açıklama yapan Akıncılar Belediye Başkanı şöyle konuştu:

"Akıncılar Beldesi Akıncılar Lisesinde, 3 yıl önce 2 öğrenci arasında çıkan kavgada, 18 yaşındaki genç bıçakla yaralanma neticesinde vefat etti. Olayın emniyet ve adliyeye intikali neticesinde suça karışan çocuk yakalanmış ve adli soruşturma başlatmıştı. Ancak iki aile arasında 3 yıldan beri devam eden kırgınlık, belde halkını huzursuz etmekteydi. Her 2 aile arasındaki bu kırgınlığın yereldeki söz sahibi kişilerin devreye girmesi ile barış sağlanmıştır. Bu 2 ailenin barışmasına vesile olan, herkese teşekkür ederim. Bu barış beldede ve çevre köylerde büyük bir memnuniyetle karşılanmıştır." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.