Adıyaman'da "Peygamberimiz ve Çocuk" temalı Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi

Adıyaman'da "Peygamberimiz ve Çocuk" temalı Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi

Adıyaman'ın Tut ilçesinde, İl Müftülüğü tarafından, "Peygamberimiz ve Çocuk" temalı Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi.

Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Tut ilçe Müftülüğünün düzenlemiş olduğu Mevlid-i Nebi "Peygamberimiz ve Çocuk" temalı programda, çocuklar ve gençlerle bir araya geldi.

Bu yıl "Peygamberimiz ve Çocuk" temasıyla belirlenen Mevlid-i Nebi Haftası'nı fırsat bilerek çocukların dijital dünyanın esiri olmaktan kurtarılması gerektiğini söyleyen Taşçı, çocukların Peygamberleriyle tanıştırılması gerektiğini ifade etti.

"Çocuklarla ilgilenir, onları dinlerdi"

Hazreti Muhammed'in (Aleyhissalatu Vesselam) çocuklara yetişkin insanlar gibi değer verdiğini, ilgilendiğini ve dinlediğini vurgulayan Taşcı, "Allah Resulü (Aleyhissalatu Vesselam) Hazreti Hasan ve Hazreti Hüseyin efendilerimizi, çocuklarını sürekli öperdi, koklardı, severdi. Bir defasında Peygamber Efendimizin Hazreti Hasan ve Hazreti Hüseyin'i dizine oturtup onları okşadığını, öptüğünü gören bir kişi 'Ya Resulallah sen çocukları öpüyor musun?' diye sormuş, 'Evet öpüyorum' cevabını almıştı. 'Benim şu kadar çocuğum var, daha henüz hiç birisini öpmüş değilim.' diyen adama Allah Resulü Peygamber Efendimiz (Aleyhissalatu vesselam) 'Allah senin kalbinden ve gönlünden merhameti çekip çıkarmışsa ben ne yapabilirim.' buyurmak suretiyle yaptığının yanlış olduğunu, çocukların öpülmesi, koklanması ve sevilmesi gerektiğini en güzel bir şekilde, uygulamalı bir şekilde bize gösterdiğini görüyoruz." dedi.

Peygamberimizin çocuklara olan ilgisini örneklerle anlatan Taşçı, "Yine Peygamber Efendimiz bir kuşu olan ve kuşunu çok seven bir çocuğun kuşu ölünce ona başsağlığı için, onu teselli etmek için ayağına gittiğini kitaplarımızda, rivayetlerden okumakta ve bunu anlatmaktayız. Gerçekten Peygamberimiz her konuda olduğu gibi çocuklarla ilgilenme konusunda da onlarla oynardı. Onlardan birisi Peygamberimize bir şey söylediği zaman sanki 50-60 yaşındaki bir yetişkini dinler gibi Peygamber Efendimizin çocuğu dinlediğini yine kitaplarımızdan okuyoruz." şeklinde konuştu.

"Çocuklarımız dünyanın süsü"

Çocukların dünyanın süsü ve aynı zamanda imtihan vesilesi olduklarını belirten Taşcı, "Dünyanın baş döndürücü teknolojisinin kucağına attığımız, onlara gereken ihtimamı ve önemi göstermediğimiz, onlara milli ve manevi duyguları aşılamak için yapmamız gerekeni yeterince yapmadığımız ortada olunca bu yıl 'Peygamber ve Çocuk' temasının seçilmesi gerçekten önemli. Zira çocuklarımız bize Allah tarafından imtihan edilmek üzere verilmiş birer emanet ve asla ihmale gelmeyen, ihmal edildiği zaman kaybettiğimiz değerlerimizdir. Çocuklarımızı bir nebze de olsa topluma, Müslümanlara hatırlatmak hedef ve gayesiyle böyle bir tema seçilmiş. Gerçekten her konuda olduğu gibi bu konuda da Peygamber Efendimiz (Aleyhissalatu Vesselam) bizim en güzel örnek ve modelimizdir. Toplumumuzda halen anneler babalar çocuklarını öpmekten, çocuklarını kucaklayıp koklamaktan böyle biraz çekinir gibi davranıyor, böyle bir durum söz konusu." ifadelerini kullandı.

Taşçı, program sonrası çocuklara hediye dağıttı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.