Adıyaman İl Müftüsü Taşçı: "Kur'an kurslarımızı her mahallede açmaya çalışıyoruz"

Adıyaman İl Müftüsü Taşçı: "Kur'an kurslarımızı her mahallede açmaya çalışıyoruz"

Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşçı, okul öncesi 4-6 yaş aralığındaki çocuklara milli ve manevi değerlerin öğretildiği, Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgilerin anlatıldığı Kur'an kurslarının her mahallede açılması için çalıştıklarını belirtti.

20 Temmuz 2020 de başlayıp 7 Ağustos 2020'de bitecek olan 4-6 yaş Kur'an kursu kayıtları hakkında bilgi veren Taşçı, İl Müftülüğü olarak hizmet alanlarının en önemlilerinden birisinin de 4-6 yaş Kur'an kursları olduğunu belirtti.

"En kıymetli varlıklarımız Allah'ın bize emaneti olan yavrularımızdır"

Çocukların Allah'ın bir emaneti olması hasebiyle onlara gerekli ilgi ve alakayla birlikte temel dini bilgilerin de öğretilmesi gerektiğini vurgulayan Taşçı "İl Müftülüğü olarak hizmet alanlarımızın en önemlilerinden birisi de 4-6 yaş Kur'an kurslarımızdır. Yani ilkokul öncesi yavrularımızı 4 yaşında alıp onlara kurslarımızda Kur'an-ı Kerim'i, Peygamber Efendimizin hayatını, temel dini bilgileri verdiğimiz kurslarımız var. Adıyaman'a geldiğimizde kendimize ait müstakil 4-6 yaş Kur'an kurslarımız yoktu. Şu an itibariyle biz kendi müstakil 4-6 yaş Kur'an kurslarımızı yaptık. Bununla beraber son 2 yılda Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı okullarımızın anaokullarıyla yapmış olduğumuz bir protokolle, anaokullarımızdan birer sınıf almak suretiyle, geçtiğimiz yıl 20 civarında sınıf alıp burada 4-6 yaş Kur'an kurslarımızı açmış ve başlatmış bulunuyoruz." dedi.

Kayıtlar 20 Temmuz'da başlayacak

Çocuklarını Kur'an kurslarına kayıt ettirecek ebeveynlerin kayıt tarihlerini takip etmeleri gerektiğini belirten Taşçı "İnşallah bu sene de 20 Temmuz, 7 Ağustos arası 4-6 yaş Kur'an kurslarımıza kayıtlarımız başlayacaktır. Adıyamanlı kardeşlerimizin bu kurslarımıza mutlaka çocuklarını kayıt ettirmelerini bekliyoruz. Bizim hayatımızda en değerli, en kıymetli varlıklarımız ve hatta Allah'ın bize emaneti olan yavrularımızdır. Yavrularımızı Allah'ını bilen, Peygamberini tanıyan, kitabını okuyan bireyler olarak yani dindar birer nesil olarak yetiştirmek Allah'ın bizim omuzlarımıza yüklemiş olduğu bir emanettir. Ve Peygamber Efendimiz buyuruyor ki 'Hepiniz çobansınız, güttüğünüz sürünüzden sorumlusunuz." ifadelerini kullandı.

"Ahirette sorulacak sorulardan ilki ailemiz, çocuklarımız, yapmış olduğumuz çalışmalarımızdır"

Mahşer günü insanların ailelerine karşı olan sorumluluklarından sorumlu tutulacağını belirten Taşçı, "Yarın ahirette sorulacak sorulardan ilki de ailemiz, çocuğumuz, yapmış olduğumuz çalışmalarımızdır. Onlara dinini, mukassedatını öğretmediğimizde sorumlu tutulacağız. Peygamberimiz Efendimiz Hazreti Muhammed (Aleyhissalatu Vesselam) 'Bir baba oğluna güzel ahlaktan daha değerli bir şey öğretemez.' buyurmuşlardır. Çocuklarımıza yapabileceğimiz en değerli iyilik, onlara İslam ahlakını öğretmektir. Onlara Peygamberleri tanıtmak ve onlara Allah'ın kitabını öğretmektir. Allah'ın kitabına uygun yaşamayı öğretmek bizim vazifemizdir. Bizim de bu kurslarda tek hedefimiz bu yavrularımıza dinini, Allah'ın kitabını okutup, öğretip ve Peygamber'in sünnetini öğretmektir. Bizim tek derdimiz budur. Annesine, babasına, dinine, diyanetine ve yaşadığı topluma faydalı bir birey yetiştirmektir. Biz bu yıl bu uğurda ciddi manada çalışmalar yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Çok güzel sonuçlar alıyoruz. Daha ilkokula gitmeden hatta birinci dönemde Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğretiyoruz, ikinci dönemde Kur'an-ı Kerim'i daha seri okutmaya çalıştırıyoruz." şeklinde konuştu.

"Temel dini bilgilerini, Peygamberimizin hayatını öğretiyoruz"

Her türlü imkânı kullanarak 4-6 yaş aralığındaki kursların artması için çalışma yaptıklarını belirten Taşçı, "Temel dini bilgilerini, Peygamberimizin hayatını öğretiyoruz. Velilerden bizim 4-6 yaş Kur'an kursumuzu bitirip ilkokula başladığı zaman ilkokul yöneticilerinden ve öğretmenlerinden de çok güzel dönüşler geliyor bize. Halkımızın da bu yönde teveccühü büyük. Hemen hemen her mahallede 4-6 yaş Kur'an kursu açmamızı talep ediyorlar. Bizde karınca kararınca imkânlarımız çerçevesinde, imkânlarımızı da zorlayarak hizmet etmeye çalışıyoruz.  Fırsatını ve uygun mekânlar bulduğumuz zaman özellikle camilerimizin o boş ve atıl olan katlarını, kullanılmayan taziye evlerini 4-6 yaş Kur'an kursumuza çevirmek suretiyle toplumun en büyük ihtiyaçlarından birisi olan okul öncesi 4-6 yaş Kur'an kurslarımızı hemen hemen her mahallede açmayı düşünüyoruz. Çalışmalarımızda bu yönde devam ediyor. Bu duyarlılıklarından ve beklentilerinden dolayı halkımıza teşekkür ediyorum." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler