Adıyaman'ın ilk Hac kafilesi döndü

Adıyaman'ın ilk Hac kafilesi döndü

Kutsal topraklarda Hac ibadetlerini yerine getirdikten sonra Adıyaman'a dönen hacılar ve aileleri duygusal anlar yaşadı.

Adıyaman'a gelen ilk hacı kafilesini, aileleri ve yakınları tarafından oluşan binlerce kişi tarafından karşılandı.

Adıyaman İl Müftülüğü organizesinde kutsal topraklara giden 340 kişiden oluşan hac kafilesinin ilk 170 kişilik grubu yakınları ve aileleri tarafından saatler öncesinde havalimanında beklendi. Hacıların uçaktan inmesiyle beraber bekleyenlerin heyecanı artarken, birçok kişi gözyaşlarına hâkim olamadı. Kimi vatandaşlarsa ellerinde güllerle yakınlarını bekledi.

"Geç kalmayın"

Kafile başkanı olarak kutsal topraklara giden Adıyaman'ın Tut ilçe Müftüsü Hasan Bayar, erken yaşta Hac ibadetinin yerine getirilmesini tavsiye ederek "Harika bir 45 gün geçirdik. Güzel duygularla, maneviyatın yoğun olduğu Kâbe'nin, Peygamber Efendimizin gezip dolaştığı mekânların güzelliğini yaşamak nasip oldu. Bugün Hacc'a gitmek için yazıldığınızda, 10- 15 yıl içinde ancak kuradan çıkabiliyorsunuz. O yüzden geç kalmamak en güzelidir. Bazı hacılarımız sorun yaşadılar. Yazılırken çok sağlıklı, bugün sağlığı bozulmuş o yüzden ertelemeyelim, geç zamana bırakmayalım, gençken yazılalım." dedi.

"Tüm insanlığa dua ettik"

Hac farizasını yerine getiren hacılardan Adıyaman İl Vaizi Mehmet Ali Çetinkaya ise, tüm insanlığa dua ettiklerini belirterek duygularını şu şekilde dile getirdi:

"45 gün kutsal topraklara gittik. İlk uğrak yerimiz, Allah Resûlü Hazreti Muhammed (Sallahu Aleyhi Vesellem'in) yaşadığı dini Mübin-i İslam'ı yaydığı Medine oldu. Orada Uhud'u gezdik, Mescid-i Nebevi'de namaz kılma fırsatı yakaladık. Ondan sonra uğrak yerimiz vahyin kalbi olan Mekke'de Hira mağarası, Sevr dağı ve diğer kutsal mekânlar oldu. Allah Resûlü Hazreti Muhammed (Sallahu Aleyhi Vesellem'in) doğduğu ve dini Mübin-i İslam'ı yaydığı yerleri gezme gayreti gösterdik. Hac farizamızı yapıp Arafat'ta vakfeye durup bütün Ümmeti Muhammed'e, hatta bütün insanlığa dualar ettikten sonra haccımızı yapıp memleketimize döndük." ifadelerini kullandı.

Kutsal topraklara giderek ibadetlerini yapmanın sevincini yaşayan hacılardan Hanım Erdoğan duygularını şöyle ifade etti, "Darısı sizlere olsun inşallah, çok güzeldi. Allah herkese bu duyguları yaşamayı nasip etsin."

 Bir diğer hacı Emine Aktulum ise "Allah herkese nasip etsin, çok mutluyum. Gidip vazifemizi yapıp döndük." şeklinde konuştu.

Giderken memleketi özleyeceklerini ancak dönerken de gönlünün kutsal topraklarda kaldığını söyleyen Hakan Baybatmaz,  "Adıyaman'dan gittiğimizde memleketimizi özleriz diye üzüldük. Şimdi oradan geliyoruz, orayı özlüyoruz. Rabbim herkese nasip etsin. Çok şükür sağlık, sıhhat içinde geldik. Rabbim dileyen herkese nasip etsin." şeklinde konuştu.

Herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını oraları gezmenin, görmenin verdiği mutluğunu yaşadıklarını dile getiren Bekir ve Emine Tunçmen çiftiyse, bu duyguyu herkesin yaşamasını istediklerini dile getirdiler.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.