Adıyaman "Uluslararası Nemrut Festivali"ne hazırlanıyor

Adıyaman "Uluslararası Nemrut Festivali"ne hazırlanıyor

Tarihi zenginlik, doğal ve kültürel değerleri ile tarih sahnesinde yer alarak Kommagene kültürüne tanıklık eden Adıyaman, Uluslararası Nemrut Festivaline hazırlanıyor.

Adıyaman Valiliği öncülüğünde, Adıyaman Belediye Başkanlığı ile Adıyaman Üniversitesi'nin destekleriyle düzenlenecek Uluslararası Nemrut Festivali ile ilgili bir değerlendirme toplantısı yapıldı.

Temmuz veya eylül aylarında yapılması düşünülen Festivalle ilgili yol haritasını belirlemek amacıyla Vali Aykut Pekmez Başkanlığında bir otelde düzenlenen toplantıya; Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Adıyaman'daki otel sahipleri, turizm sektörü temsilcileri, tur operatörleri ile seyahat acentelerinin yetkilileri katıldı.

Vali Aykut Pekmez Başkanlığında yapılan toplantıda, yapılacak olan festivalin coşkulu ve renkli geçmesi için Festival Tertip Komitesinin Kurulması ve kurumlar arası görev dağılımı görüşülerek yol haritası belirlendi. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Aykut Pekmez, "Bu festival adeta açık hava müzesi konumunda olan Adıyaman'ın sahip olduğu turistik değerlerin tanıtımı açısından çök önemlidir. Bildiğiniz gibi Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy bundan 4 ay önce ilimize gelerek Adıyaman'ın sahip olduğu tarihi ve turistik mekânları gezdi. Adıyaman'ın turizm potansiyelinin iyileştirilmesi ile ilgili Valilik olarak projelerimizi hazırladık. Özellikle Nemrut Dağına raylı sistem yapılması ile ilgili bu yıl bir çalışma yapılacak. Nemrut Ören yerindeki heykellerin korunması ile ilgili de bir projemiz var. Bunu bu yıl hayata geçireceğiz. Diğer taraftan şehir merkezine 3 km mesafedeki Kommagene Uygarlığının 5 büyük kentinden bir olan Perre Antik Kentinin çevre ve peyzaj düzenlemesi projemiz var." dedi.

"Buranın yerli ve yabancı turistler açısından bir çekim merkezi olması ve tarihin canlandırıldığı bir cazibe merkezi olması için çalışmalarımız devam ediyor." diyen Vali Pekmez, "Bu alanı üniversitemizin katkısı ile bakanlığımız tekrar kazı programına aldı. Önümüzdeki günlerde kazı çalışmalarına başlayacağız. Yine şehrimize gelen yerli ve yabancı turist sayısını artırmak ve turistlerin şehir merkezinde daha fazla zaman geçirmesini sağlamak amacıyla tarihi Tuz Hanında restorasyon çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle Adıyaman'ın tanıtımı açısından çok önemli gördüğümüz Uluslararası Nemrut Festivalimize, Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy'da katılarak bakanlık olarak destek verecekler." ifadelerini kullandı.

Vali Pekmez, "Bu festivale uluslararası tur operatörleri, seyahat acenteleri, gazete, televizyon ve köşe yazarlarının da katılmasını bizzat bakanlığımız davet edecek. Eylül ayı içerisinde yapmayı düşündüğümüz festival 4-5 gün sürecek. Hem ulusal bazda hem uluslararası bazda ses getirebilecek sanatçıları festivale davet etmeyi planlıyoruz. Festivali de güzel bir organizasyonla icra edebilirsek inşallah 2021 yılının Nemrut Yılı ilan edilmesi ile ilgili gayret ve çalışmalarımız var. Bugün de yapacağımız festivalin renkli ve güzel bir şekilde geçmesi amacıyla siz değerli turizm sektörü temsilcilerinin de fikir ve görüşlerini almak üzere bu toplantıyı tertip ettik." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.