Ağıtla Cumhurbaşkanına seslenen aileler: Çocuklarımızı o zalimlerin elinden kurtarın

Ağıtla Cumhurbaşkanına seslenen aileler: Çocuklarımızı o zalimlerin elinden kurtarın

Evlat nöbetinin 16'ıncı gününde HDP il binasının önünde ağıtla Cumhurbaşkanına seslenen aileler, "Çocuklarımızı o zalimlerin elinden kurtarın!" diyerek gözyaşı döktüler.

Ailelerin oturma eyleminde zaman zaman duygulu anlar yaşanıyor. Evlatlarının hayat hikâyelerini anlatan aileler, gözyaşlarına hâkim olamıyorlar.

Bin bir zorlukla yetiştirdikleri çocuklarının HDP/PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırılmasının yüreklerini yaktığını belirten anne ve babalar, bir an önce çocuklarına kavuşmayı bekliyor.

3 Eylül'den bu yana HDP il binasının önünde oturma eylemini sürdüren anne-babaların, zaman zaman Kürtçe ve Türkçe yaktığı ağıtlar yürek burkuyor.

Kandırılarak dağa kaçırılan 17 yaşındaki oğlu Ramazan Üçdağ'ın getirilmesi için ağıtla Cumhurbaşkanına seslenen acılı anne Mevlüde Üçdağ, oturma eylemine katılan anne babaları gözyaşına boğdu.

Anne Üçdağ, "Sayın Cumhurbaşkanım, sana sesleniyorum, her gün açtığın Kur'an-ı Kerim hürmetine benim oğlumu o zalimlerin elinden kurtar. Benim evladım 23 cüz Kur'an ezberlemiş. Onun kanına girmişler. Çocuğumu bana geri getir, senin adını ona vereyim. Bu annelerin feryadı artık bitsin. Artık ciğerler yanmasın. Ne olursunuz bu ailelerin feryadına artık bir su serpin. Ne kadar milletvekili varsa, size de sesleniyorum; eğer sizin evlatlarınız orada olsaydı ne yapardınız? Ne olursunuz bu feryadıma bir çözüm bulun. Artık hak yolunu bulsun. Eyvah! Eyvah!" diyerek yaktığı ağıt yürekleri dağladı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.