Ağrı'da 176 camide Cuma namazı kılınacak

Ağrı'da 176 camide Cuma namazı kılınacak

​Ağrı Müftüsü Tandoğan Topçu, 29 Mayıs günü kılınacak Cuma namazının, kentte bulunan başta Ulu Cami olmak üzere 186 camiden 176'sında kılınacağını belirtti.

Türkiye'de Covid-19 salgının yayılmasını önlemek için alınan tedbirler çerçevesinde, yaklaşık 3 aydan beri toplu halde ibadete ara verilen Ağrı'daki camilerin çoğu yarından itibaren kademeli olarak tekrar ibadete açılacak.

Ağrı Valiliğinin ve İl Müftülüğünün uygun gördüğü 186 cami ve mescitten 176'sı yarın yeniden ibadete açılacak. Vatandaşlar, cami avluları ve belirlenen mekânlarda ibadetlerini sosyal mesafe kuralına dikkat edip maske takarak yerine getirebilecek.

Konu hakkında açıklama yapan İl Müftüsü Tandoğan Topçu, vatandaşların evlerinde abdestlerini alarak, kendilerine ait seccade ve maskelerini alarak camilere gelebileceklerini belirtti.

Salgın sürecinde camilerde toplu halde ibadetlerin yerine getirilememesinin kıymetinin bilindiğini kaydeden Tandoğan Topçu, "Kâbe'nin birer şubeleri olarak bildiğimiz cami ve mescitlerimiz Coronavirus salgını nedeni ile kapalı kaldı. Ve yarın yani 29 Mayıs itibari ile Cuma namazıyla beraber camilerimize tekrar kavuşuyoruz. Ardından ikindi namazını da cemaatle beraber idrak edeceğiz. Bundan sonra öğle ve ikindi vakitlerinde cemaatle namaz kılınmaya başlanacak. Bu süreçte camilere gidememenin, Cuma ve teravih namazlarını camilerde kılmamanın ne demek olduğunu anlamışızdır. Bu da Cenab-ı Hakk'ın imtihanıdır. Yarın bu hasretimiz bitiyor, Allah'a ne kadar şükretsek az." ifadelerini kullandı.

"Risk hala söz konusu olduğu için tedbiri elden bırakmadan sürece devam edeceğiz"

Tedbirler doğrultusunda toplu halde ibadetlerin camilerde devam edeceğini söyleyen Topçu, "Risk hala söz konusu olduğu için tedbiri elden bırakmadan sürece devam edeceğiz. O yüzden Cuma namazını camilerin avlusunda sosyal mesafe kuralına uyarak, evde abdestimizi alarak, seccademiz ve maskemizle camilerimize gelerek ibadetimizi yerine getireceğiz. Ağrı'da bulunan 186 cami ve mescidimizden 176'sında ibadetimizi yerine getireceğiz inşallah." şeklinde konuştu.

İLKHA


Ağrı'da 176 camide Cuma namazı kılınacak

Ağrı'da 176 camide Cuma namazı kılınacak

Ağrı'da 176 camide Cuma namazı kılınacak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.