Ağrı'da safra yollarında taş bulunan bir hastaya ilk kez ERCP işlemi yapıldı

Ağrı'da safra yollarında taş bulunan bir hastaya ilk kez ERCP işlemi yapıldı

Safra yolları, karaciğer ve pankreas hastalıklarının tanı ve tedavisinde kullanılan ERCP (Endoskopik Retrograd Kolanjio-Pankreatografi) işlemi, Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Gastroenteroloji Uzmanı tarafından ilk defa başarıyla yapıldı.

Gastroenteroloji Uzmanı Doktor Bayram Yeşil ve ekibi tarafından başarılı bir şekilde gerçekleşen uygulama sonucunda safra yollarında taş bulunan hasta, ERCP işlemi uygulanarak sağlığına kavuştu.

 

Ağrı'da yaşayan 84 yaşındaki S.S. adlı hasta karın ağrısı şikâyeti ile hastaneye başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda safra yollarındaki taşa bağlı pankreas bezi hasarı tespit edildi.

Hastaneye yatırılarak tedavi altında alınan hastaya ERCP işlemi yapılarak safra yollarındaki taş endoskopik olarak çıkarıldı. 

İşlemi gerçekleştiren Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Bayram Yeşil, yaptıkları operasyon hakkında şöyle konuştu:

ERCP işlemi Türkiye'de belli merkezlerde yapılmaktadır. ERCP, safra yolları, karaciğer ve pankreas bezinin birtakım hastalıklarında tanı ve tedavisinde kullanılan ileri gastroenterolojik işlemlerden biridir. Endoskopik olarak gerçekleştirilen bu işlemde, ameliyata gerek kalmadan hastanın safra yollarına girilerek işlemler yapılmakta ve safra yollarındaki taşlar temizlenmektedir. Safra yollarında taş bulunan hastamızın safra yollarını temizleyerek başarılı bir işlem gerçekleştirdik. Hastamızın servisteki takibi devam etmektedir.

Konuşmasının devamında Yeşil, "Şu anda bu işleme ihtiyacı olan 6 hastamızın servis takipleri devam etmektedir ve bu hastalarımızın da safra yollarındaki taşlar ERCP ile temizlenecektir. Daha önce bu hastalarımızı çevre illere sevk etmek zorunda kalıyorduk. Bugünden itibaren hastalarımızı sevk etmeden işlemlerini hastanemizde yapacağız. ERCP işlemi için teknik ihtiyaçlarımızın hızlıca tamamlanmasını ve bu işlemin hastanemizde yapılmasını sağlayan başta İl Sağlık Müdürümüz Dr. Öğretim Üyesi Coşkun Daharlı'ya, Başhekimimiz Opr. Dr. Cengiz Kazdal'a ve hastane yönetimimize teşekkür ederim." ifadelerini kullandı. 


Ağrı'da safra yollarında taş bulunan bir hastaya ilk kez ERCP işlemi yapıldı

Ağrı'da safra yollarında taş bulunan bir hastaya ilk kez ERCP işlemi yapıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler