Ağrı'dan İdlib'e yardım TIR'ı yola çıktı

Ağrı'dan İdlib'e yardım TIR'ı yola çıktı

​Ağrı'da faaliyet yürüten STK'lar tarafından Suriye'nin İdlib kentine bir TIR insani yardım malzemesi gönderildi.

Ağrı İHH İnsani Yardım Derneği tarafından "İdlib'e Acil Yardım" kampanyası kapsamında başlatılan yardım çalışmasına destek veren STK'ların desteği ile toplanan ve içinde halı-kilim, battaniye, bebe bisküvisi, çocuk bezinin bulunduğu malzemeler gönderildi.

Kampanyaya destek veren STK’lardan Ağrı Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Memur-Sen, HAK-İŞ, Ağrı Sivil Toplum Platformu ve Eğitim Destek Platformu üyeleri ve gönüllüleri Kağızman Caddesinde bir araya gelerek toplanan yardımları İdlib'e yollamadan önce basın açıklaması yapıldı.

STK'lar adına basın açıklamasını okuyan Ağrı İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Kerem Engin, "Suriye'de dokuz yıldır devam eden savaş halen sürmektedir. Savaş milyonlarca insanın göç etmesine, yurdunu yuvasını bırakarak doğduğu, doyduğu topraklardan uzaklaşmasına neden oldu. Kimse isteyerek böyle bir zorluğa katlanmaz. Bu durum zalimlerin kirli oyunlarının bir parçasıdır. İnsanları ya bombalayarak ya da aç bırakarak öldürüyor. 4 milyona yakın sivilin yaşadığı İdlib'de insanlar, her gün gözyaşı dökmekte. Her gün sivil insanlar, kadınlar, çocuklar, bebekler hedef gözetilmeksizin bombalanmaktadır. Rusya ve Esed rejimi bölgede hala katliam peşinde. İdlib'de insanlık her geçen gün ölüyor." dedi.

Engin, "Suriye'de büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Bunu görmezden gelmek, kendisinden başkasını düşünmemek, değil bir Müslümanın, sıradan hiç bir insanın yapabileceği bir davranış değildir. Sorumluluk bilinciyle 9 yıldır mazlum Suriyeli kardeşlerimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Temennimiz emperyalist güçlerin satranç tahtasına çevirmiş oldukları başta Orta Doğu coğrafyası olmak üzere tüm mazlum coğrafyaların kendi özgürlüklerine kavuşmasıdır." şeklinde konuştu.

Açıklamasında, gönderilen tırın içindeki malzemelerin halı, kilim, battaniye, yatak,  çocuk bisküvisi, bebek maması, bebek bezi ve ayakkabıdan oluştuğunu kaydeden Engin, toplanan yardımların Ağrılı vatandaşların destek ve dualarıyla Kilis'te bulunan İHH İnsani Yardım Vakfının Lojistik Merkezi aracılığıyla İdlib bölgesinde acil ihtiyacı olan mazlumlara ulaştırılacağını vurguladı.

İLKHA


Ağrı'dan İdlib'e yardım TIR'ı yola çıktı

Ağrı'dan İdlib'e yardım TIR'ı yola çıktı

Ağrı'dan İdlib'e yardım TIR'ı yola çıktı

Ağrı'dan İdlib'e yardım TIR'ı yola çıktı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.