​Ağrı Doğubayazıt'ta köy imamı Ramazan Bozdağ silahla vurulmuş halde ölü olarak bulundu

​Ağrı Doğubayazıt'ta köy imamı Ramazan Bozdağ silahla vurulmuş halde ölü olarak bulundu

​Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde Ramazan Bozdağ adlı köy imamı başından silahla vurulmuş halde, ölü olarak bulundu.

Ağrı Doğubayazıt ilçesine bağlı Uzunyazı (Nêco) köyünün imam hatibi yol kenarında başına silahla vurulmuş halde ölü olarak bulundu.

Edinilen bilgilere göre, vatandaşlar, Uzunyazı köyü yakınlarında yol kenarında kafasından silahla vurulmuş halde yerde yatan bir kişiyi gördü. Haber verilmesi üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi.

Jandarma İlçe Komutanlığı ve Cumhuriyet Savcısının incelemelerinin ardından cesedin Uzunyazı köyünde imamlık yapan Ramazan Bozdağ'a ait olduğunu belirledi.

Bozdağ'ın imamlılk yaptığı Uzunyazı (Néço) köyü İran sınırına çok yakın bir noktada olup genellikle kaçakçıların kullandığı yol ve güzergah olarak biliiyor.

Doğubayazıt Müftüsü Mehmet Turan Kancura, ilçede görev yapan tüm imamlardan Bozdağ'ın cenaze törenine katılmasını istedi.

Hatırlanacağı üzere, 2012 yılında Doğubayazıt'ta bağlı Yaygınkurt Köyü İmamı Mehmet Uzun, evinde eşi ve çocuklarının gözü önünde öldürülmüştü. Uzun'un öldürülmesi olayını PKK üstlenmişti.

2012 yılında İmam Uzun'un öldürüldüğü Yaygınkurt köyü de İran sınırında olup İmam Bozdağ'ın öldürüldüğü Uzunyazı köyü ile aralarında 4 km mesafe bulunmaktadır.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.