Ağrı Doğubayazıt'ta vatandaş şokta: İki aylık elektrik faturası yaklaşık 5 bin TL

Ağrı Doğubayazıt'ta vatandaş şokta: İki aylık elektrik faturası yaklaşık 5 bin TL

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Bardaklı köyünde ikamet eden bir vatandaş, yaklaşık 5 bin TL gelen elektrik faturasına tepki gösterdi.

Doğubayazıt'a 15 kilometre uzaklıkta olan Bardaklı (Taxılka) köyünde ikamet eden Aytekin Tosun'a, iki aylık elektrik faturası toplam 4 bin 535 TL geldi.

Kendisin gelen böylesi yüksek meblağlı elektriği kullanmasının imkânsız olduğunu söyleyen Tosun, sorununu bir an önce çözüme kavuşturulmasını istedi.

Kullanmadığını iddia ettiği elektriğin bedelini ödemek zorunda kaldığını söyleyen Tosun, "Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinin Bardaklı köyünde ikamet ediyorum. Bizim elektrik saatinin direğe çıkarılmasının ardından bana gelen ilk fatura 2 bin 983 TL geldi sonraki ay gelen fatura bin 547 TL bu yüksek meblağları benim kullandığım söyleniyor. EDAŞ’tan evime bakılmasını istedim. Evimde hiç bir şey yok. Bunlar kullanmadığım elektriği bana zorla 'ödeyeceksin' diyorlar. Mafya gibi yakama takılmışlar. Ben ilk faturayı borç ederek ödemişim. İkinci faturada yeni gelmiş bin 547 lira. Ne yapacağımı bilmiyorum. Yetkililere buradan sesleniyorum, bana yardımcı olsunlar. Bu sorunu çözsünler. Burada bir adaletsizlik var. Suçluymuşuz gibi davranıyorlar. Eğer bir şey kullanmışsak tamamda kullanmadığımız bir şey." diyerek tepki gösterdi.

"Verdiğim dilekçeye her hangi bir yanıt verilmedi."

Verdiği dilekçeye resmi bir cevap verilmediğini söyleyen Tosun, kendisine tutarsız cevaplar verildiğini iddia etti.

Henüz saatinin kontrol edilmediğini söyleyen Tosun şunları ifade etti: "EDAŞ’a gittim. Yetkililere dilekçemi verdim. İlk gün bana denilen şey, ben yanlışlık yapmışım, düzelteceğim. Bana son ödeme tarihinden bir gün önce gel denildi. O gün gittiğimde ise sen bunu kullanmışsın, ödeyeceksin dediler. Nasıl kullanmışım diye sorunca, kullanmışsın işte diyorlar. Ben şoktayım yani. Psikolojimken çok kötü durumdayım. Verdiğim dilekçeye her hangi bir yanıt verilmedi. Orada bana sözlü olarak sen bunu kullanmışsın diyorlar. Herhangi yazılı bir şey yok, gelip saatimi de kontrol etmemişler. Saatimin değiştirilmesini istedim. Saatimi de değiştirmiyorlar. Böyle yüksek meblağlarda gelen elektriği kullanmak istemiyorum. Ben nereye gideyim uzayda mı yaşayayım."

"2 odalı eve 5 bin TL elektrik fatırası gelmiş"

Tosun’un yakını olduğunu belirten Necmettin Yılmaz ise elektrik saatlerinin direğin tepesine çıkarılmasına tepki göstererek şunları söyledi:

"Aytekin şu an 2 odalı bir evde yaşıyor. 5 bin TL kadar yüksek meblağlı fatura gelmiş. Saatlerimizi direğe çıkarmışlar, ne endeksimizi görüyoruz. Ne kullandığımızı ne de kullanmadığımızı bilmiyoruz. Bize illaki bunu ödeyeceksiniz diye dayatıyorlar. Resmen bir soygunla karşı karşıyayız. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Bu saatlerin direğe çıkarılmasına da karşıyız. Çünkü endeksimizi görmüyoruz. Ne kadar kullandığımızı görmüyoruz. Resmen bizi hırsızlıkla itham ediyorlar. Bu sadece uygulama doğuda geçerli. Neden batıda bu uygulama yok. Neden batı da elektrik saatleri direğe çıkarılmıyor da sadece doğuda direğe çıkartılıyor. Bunu göz önünde bulundurulmasını istiyoruz."

"Camimizin elektrik saatini bile direğe çıkarmışlar"

Bardaklı köyünde ikamet eden bir başka vatandaş Aytekin Tosun ise köy camisinin bile elektrik saatinin direğe çıkarıldığını belirterek, içinde bulundukları durumun kendilerini şaşkınlığa sevk ettiğini söyledi.

Tosun, "Ben Bardaklı köyünde yaşıyorum. Camimizin saatini bile direğe çıkarmışlar. Yani Allah’ın evini bile hırsızlıkla itham ediyorlar. Böyle bir düzen karşısında bizde şaşkına çevrilmişiz. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Devlet, EDAŞ’ı mafyaya teslim etmiş. Bunlarda mafya sistemi ile bizi soyuyorlar. Adamlar internetten elektrik faturamızı keyfi olarak yazıyorlar. Biz saatlerimizi görmüyoruz. Ne kullanıp kullanmadığımızı bilemiyoruz." dedi.

Konu ile ilgili görüştüğümüz Aras EDAŞ Doğubayazıt yetkilileri, en kısa zamanda konuya ilişkin açıklama yapacaklarını belirtti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler