Ağrı'da ''Her Ay Bir Konu Bir Konuk'' projesi hayata geçirildi

Ağrı'da ''Her Ay Bir Konu Bir Konuk'' projesi hayata geçirildi

Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur'an Kursu öğrencilerine yönelik planlanan proje kapsamında, "Ağrı İl Müftülüğü 2020 Yılı Sohbet Programları" ocak ayı itibariyle başladı.

Ağrı İl Müftülüğü, gençlere yönelik, farklı isimlerin katılımıyla Kur'an kurslarında programlar organize ediyor.

Bu kapsamda düzenlenen yılın ilk programında, İl Müftüsü Tandoğan Topçu, Şinasi Ünsal Kız Kur'an Kursu'nda hafızlar ve hafızlığa hazırlık yapan öğrencilerle bir araya geldi.

Müftü Topçu, yaklaşık bir saat süren sohbetinde "İnsanın Varlıklar İçerisindeki Seçkinliği ve Yaratılış Gayemiz" konusunda gençlere hitap ederek şunları söyledi:

Evreni meydana getiren her varlığın bir varoluş sebebi, gayesi ve hikmeti vardır. Yerde gezen karıncadan, gökyüzünü süsleyen yıldızlara, güneşe, aya kadar her varlıkta bir yaratılış gayesi mevcuttur. Zira Yüce Allah Kur'an-ı Kerim'de, kâinatta bulunan hiçbir varlığın boşuna yaratılmadığını, her varlığın bir var oluş sebep ve hikmetinin bulunduğunu ifade etmektedir. Yüce Allah insanı yaratılanlar arasında seçkin kılarak ayrı vazife ve sorumluluklar yüklemiştir. 'Sizi boşuna yarattığımızı ve bize tekrar döndürülmeyeceğinizi mi sandınız?' ayeti de bizlerin başı boş yaratılmadığını açıkça ifade ediyor.

İnsanın üzerine düşen kulluk vazifesini yerine getirmesi gerektiğini hatırlatan Topçu, "Dünyaya imtihan için gönderilen insan, yaşadığı sürece çeşitli şekillerde denenecek, imtihandan geçirilecektir. Zira var oluşumuzun değişmez bir kuralıdır bu. Hayatımızın muhtelif dönemlerinde, sahip olduğumuz maddi-manevi varlıklar konusunda ve bize bahsedilen imkânlar çerçevesinde denenir, sınavdan geçiriliriz. Bizler üzerimize düşen kulluk görevini yerine getirmeli ve Rabbimizin istediği doğrultuda yaşamaya gayret etmeliyiz." şeklinde konuştu.

Düzenlenen program, Müftü Topçu'nun sohbetinin ardından öğrencilerin sorularının cevaplanmasıyla tamamlandı.

İLKHA


Ağrı'da ''Her Ay Bir Konu Bir Konuk'' projesi hayata geçirildi

Ağrı'da ''Her Ay Bir Konu Bir Konuk'' projesi hayata geçirildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.