Ahmet Atakan'ın ilk otopsi raporu

Ahmet Atakan'ın ilk otopsi raporu

Hatay'da dün akşamki gösteriler sırasında hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın ilk otopsi raporu çıktı. Raporda, Atakan'ın başından, iki kolundan ve göğsünden yaralandığı belirtiliyor

Hatay'da dün akşam düzenlenen gösterilerden sonra 22 yaşında Ahmet Atakan isimli bir genç hayatını kaybetti. Atakan'ın ilk otopsi raporunda "düşme" yönünde görüş bildirildi; ancak bazı iddialara göre Atakan'a önce gaz kapsülü isabet etti, ardından da polis aracı çarptı. Ortaya çıkan görüntülerde ise gaz kapsülü görünmüyor ancak Atakan'ın yere düştüğü görülüyor.

ODTÜ'deki yol inşaatına ve savaşa hayır için için düzenlenen gösterilere katılan Atakan, hala tam olarak belirlenemeyen bir nedenle yaralandı. Ağır bir şekilde yaralanan Atakan Antakya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 22 yaşındaki genç, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Atakan’ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Atakan'ın ilk otopsi raporunda "başından, kolundan, sırtından ve göğsünden yaralandığı" vurgulandı. Otopsinin sonucu "yüksek bir yerden düşme" olarak yorumlandı. Bazı iddialara göre ise Atakan'a önce biber gazı çarptı daha sonra da polis aracı çarptı.

Söz konusu raporda Atakan’ın, ‘künt genel beden travmasına bağlı etraf ve kafatası kemiği kırıklarıyla, omurilik kopması, beyin kanaması ve iç organ yaralanmasından gelişen iç kanama sonucu’ hayatını kaybettiği belirtildi. Adli Tıp Kurumu’nun olayla ilgili detaylı raporunun ise önümüzdeki günlerde çıkacağı öğrenildi.

OTOPSİ TUTANAĞI

Ahmet Atakan’ın Antakya Devlet Hastanesi’ndeki ön otopsi tutanağı şöyle:

“Sol pariyetal arkada (kafatasının sol tarafı) etrafından 6x5 cm’lik alanda ekimoz bulunan kenarları kısmen düzenli, dudaklar arasında doku köprüleri bulunan, künt vasıfta yara mevcut olduğu görüldü. Kulakta kan akmakta olduğu görüldü. Sol omuz üstte ve dış yanda ekimozlu (morluk) sıyrık, sol dirsek dış yanda, sol kol altı dış yanda, sol dirsek arkada yer yer sıyrıklar bulunan ekimoz, sol el bileği iç yüzde üç cm’lik ekimozlu sıyrık, sağ dirsekte 7x2 cm’lik ekimozlu sıyrık, sağ dirsek iç yüzde 2x1 ve 1cm’lik ekimoz, sağ dirsekte 3x1,5 cm’lik sıyrık, lomber (omurga) sol arkada paravertebral (omurga) bölgede 11x2,5 cm’lik üst kısımda ekimoz, sağ dış malleolde (ayak bileği) 1,5 cm’lik ekimoz bulunduğu görüldü."

SAVCILIĞIN AÇIKLAMASI

Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan ise gece meydana gelen izinsiz gösterilerde hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın ölüm sebebinin belirlenmesi konusunda yapılan ilk çalışmalarla ilgili "Atakan'ın vücudunda ateşli silah veya delici kesici alet yaralanmasına ilişkin herhangi bir bulguya rastlanılmadığının tespit edildiğini, Adli Tıp Kurumu uzmanlarınca yapılan otopsi işlemi sonucunda belirlenen iç kanama bulgusu ile izlenen kamera görüntülerinden teyit edilen düşme olayının uyumlu olduğu değerlendirilmekte ise de adı geçenin kesin ölüm sebebinin ancak ayrıntılı adli tıp kurumu raporu ve diğer delillerin birlikte değerlendirilmesi sonucu belirlenebileceğini" bildirdi.

Tezcan, yaptığı yazılı açıklamada, il merkezinde dün Armutlu Mahallesi'nde meydana gelen toplu gösteriler sırasında Ahmet Atakan'ın hayatını kaybetmesi sebebiyle yürütülen soruşturma sırasında, ölüm sebebine ilişkin detaylı ve çok yönlü araştırma yapılmaya başlandığını belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler