Akar: “Soçi Mutabakatı'ndaki taahhütlere uyduk, diğer tarafların da uymasını bekliyoruz”

Akar: “Soçi Mutabakatı'ndaki taahhütlere uyduk, diğer tarafların da uymasını bekliyoruz”

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün Moskova'da Türkiye ve Rusya heyetleri arasında yapılan “İdlib görüşmelerine” dair açıklamalarda bulundu.

Akar, "Görüşmelerimiz devam ediyor, edecek. Bu taleplerimizi tekrar tekrar gündeme getirdik, getirmeye devam edeceğiz." dedi.

Astana Mutabakatı'nın 5’inci maddesine dikkati çeken, ateşkesin sağlanabilmesi için garantör bir ülke olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin de ilave tedbirler alma konusunda yetkili olduğunu belirten Bakan Akar, şunları kaydetti:

"Biz orada ateşkesin sağlanması için ne gerekiyorsa bunu yapmaya çalışıyoruz, alanın kontrol edilmesine çalışıyoruz. Gerekirse oradaki muhaliflere veyahut da ateşkesi bozanlara karşı zor da kullanabileceğimizi ifade ettik, ifade etmeye devam ediyoruz. Bizim yaptığımız intikallerin başka bir amacı yok. Biz Suriye başta olmak üzere tüm komşularımızın toprak bütünlüğüne saygılıyız. Biz bir an önce bölgede ateşkesin sağlanması, istikrarın sağlanması, anayasanın yapılması, meşru bir hükümetin seçilmesi ve bu meşru hükümet çerçevesinde istikrara kavuşmuş, demokratik ve istikrarlı bir Suriye'den bahsediyoruz. Bu bizim arzumuz, isteğimizdir. Bizim başka bir niyetimiz, maksadımız yok, çalışmalarımız bu istikamette. Avrupalı ve ABDli dostlarımızın da taahhütlerine uymalarını, somut adımlar atarak sorumluluklarını yerine getirmelerini, üzerlerine düşeni yapmalarını bekliyoruz."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler