Alman turist, abdest alanlara saldırdı

Alman turist, abdest alanlara saldırdı

Abdest alan iki kişiyi bıçakla yaraladığı iddia edilen Alman turist tutuklandı.

Antalya`nın Manavgat İlçesi`ne bağlı Side Beldesi Fatih Camisi`ndeki olay, dün saat 17.00 sıralarında meydana geldi.

Side Beldesi`nde yerleşik yaşayan ve Müslüman olan Christian Aleksader Czack, dün akşam namaz kılmak için Fatih Camisi`ne geldi.

Camide namaz kılan Czack, daha sonra şadırvanda abdest alan Sıddık Okur`a üzerinde taşıdığı bıçakla saldırdı. Okur`u boyun ve göğüs bölgesinden 4 bıçak darbesiyle yaralayan Czack, kendisini engellemeye çalışan Hamza Çetin`e de saldırdı. Çetin`i de elinden bıçakla yaralayan Czack, ardından olaydan haberi olmayan cami cemaatiyle birlikte akşam namazını kıldı.

Hamza Çelik`in haber vermesi üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar sağlık görevlilerinin müdahalesinin ardından hastaneye götürülerek tedaviye alındı. Jandarma ekipleri, namaz kılan Christian Aleksader Czack`i gözaltına aldı.

`NEDEN SALDIRDI, BİLMİYORUZ`
Yaralılardan Sıddık Okur, namaz kılmak için abdest alırken Christian Aleksader Czack`in kendisine saldırdığını söyledi. Saldırganın yaklaşık 1 aydır camiye gelerek namaz kıldığını belirten Okur, "Ben aynı zamanda caminin temizlik işlerini yapıyorum. Saldırganı son 1 aydır camide namaz kılarken görüyordum. Müslüman olduğunu duymuştuk. Neden saldırdı, ne oldu bilmiyoruz. Önce 2 rekat namaz kıldı, ardından arka cebinde taşıdığı bıçakla bize saldırdı" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.