Almanya Dışişleri Bakanı Maas: Batı Şeria’nın 'ilhak' planından endişe ediyoruz

Almanya Dışişleri Bakanı Maas: Batı Şeria’nın 'ilhak' planından endişe ediyoruz

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan bazı bölgelerin 'ilhak' planından endişe ettiklerini ve tek taraflı adım atılmasını istemediklerini belirtti.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas Ürdün'de, Ürdünlü mevkidaşı Eymen es-Safedi ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Siyonistlerin işgali altındaki Batı Şeria'da yer alan bazı bölgeleri "ilhak" planından endişe ettiklerini belirten Alman Bakan, Ürdün Dışişleri Bakanı ile gerçekleştirdikleri görüşmede, Filistin’de barış anlaşmasının sağlanmasına yönelik seçenekleri değerlendirdiklerine işaret etti.

Avrupa Birliği'nin (AB) iki devletli çözümden yana olduğunu aktaran Maas, gelecek haftalarda ilhaka karşı pozisyonları birleştireceklerini ve AB ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) müzakereler için ara buluculuk rolü oynamaya başlayacaklarını sözlerine ekledi.

Maas, Ürdün ziyareti öncesinde işgalci rejim sözde Dışişleri Bakanı Gabi Ashkenazi ve Netanyahu ile bir araya gelmiş ve 'ilhak' planını hayata geçirilmesi halinde bazı ülkelerin Tel Aviv'e yaptırım uygulayabileceği ve Filistin'i resmi olarak tanıyabileceği" uyarısında bulunmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.