Almanya Stuttgart kenti kutlu doğum etkinliği 2015 video Avrupa peygamber sevdalıları

Almanya Stuttgart kenti kutlu doğum etkinliği 2015 video Avrupa peygamber sevdalıları

Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu Stuttgart’ta Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Almanya'nın Stuttgart kentinde Avrupa Peygamber Sevdalıları tarafından 'Eşsiz Önder Hz Muhammed' temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Yoğun bir şekilde Salavat-ı Şerifelerin okunduğu ‘Eşsiz Önder Hz Muhammed’ temalı Kutlu Doğum programı, Umut İlahi Grubu üyelerinden Musab Seçkin'in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra selamlama konuşmasını Said-i Nursi Vakfı’ndan Erhan Özmen yaptı.  

Özmen’in konuşmasının ardından etkinlik, Mevlüdhan Mücahid Çemberlitaş’ın, Mevlid-i Şerif’i okumasıyla devam etti.

Umut İlahi Grubu’nun Eşsiz Önder Hz Muhammed'e bestelenen Kürtçe ve Arapçadan oluşan 'Selatullah Selamullah' ve 'Esselamu Aleyke' eserlerini seslendirdi. Salondaki katılımcılar dağıtılan gül ve Tevhid bayraklarının sallayarak ilahilere iştirak ettiler.

Konuşmacılardan Mecit Özer, düzenlenen programa katılanların bir anlamda Peygambere olan sadakatlerini gösterdiklerini ifade etti. Hz Muhammed’in hayatından kesitler aktaran Özer, bugünün Müslümanlarının O’nun sünnetine sarılmaları gerektiğine vurgu yaptı.

Ardından okudukları şiir ve ilahilerle duygulu anlar yaşatan Bopfingen Kız İlahi Grubu'nun ardından Recep Kaya 'Gül Fexra Kâinati' isimli Kürtçe bir şiir okudu.  Şiir'in ardından Sahne alan Umut İlahi Grubu Türkçe, Kürtçe ve Zazaca İlahi ve ezgiler seslendirdi, okunan ilahiler sonunda programda yarım saatlik bir Namaz ve Yemek molası verildi.

Verilen aradan sonra, siyer araştırmacısı Ahmet Baygın, günün anlam ve ehemmiyetini içeren bir konuşma yaptı.

Baygın, Müslümanların akıllarını kullandıkça hakiki İmana varacaklarını ve Allah teslimiyet gösterebileceklerini söyledi. Daha sonra namazın ve ibadetlerin ehemmiyetini anlatan Baygın’ın, katılımcılar tarafından dikkatlice dinlenildiği görüldü.

Avrupa Peygamber Sevdalıları inisiyatifinin organizesi sonucu, Mart ayında yapılan Kutlu Doğum Siyer Sınavında dereceye girenlere plaketlerin verildiği program, Umut İlahi Grubu'nun seslendirmiş olduğu ilahilerle ve Avrupa Âlimler Birliği Üyesi Süleyman İlhan Hoca’nın yaptığı dua ile sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.