Almanya'da Hessen eyaletinin Maliye Bakanı Thomas Schaefer demiryolu hattında ölü bulundu

Almanya'da Hessen eyaletinin Maliye Bakanı Thomas Schaefer demiryolu hattında ölü bulundu

Wiesbaden Savcılığı ve Westhessen Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Hochheim kentindeki hızlı tren hattında raylarda bulunan erkek cesedinin Hessen eyaletinin Maliye Bakanı Thomas Schaefer’e ait olduğunun tespit edildiği bilgisi verildi.

Açıklamada, Schaefer’in intihar etmiş olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu bildirildi.

Schaefer, 2010’dan bu yana eyaletin maliye bakanı olarak görev yapıyordu. Bakan Schaefer, Başbakan Volker Bouffier'in (CDU'nun) yerine geçecek tek adaydı.

Eyalet başbakanı Bouffier, maliye bakanının, Corona krizinin sonuçlarıyla ilgili endişelerin onu ölüme sürüklemiş olabileceğini belirtti.

Coronavirus pandemisinin neden olduğu derin yaraları kapatabilmek için, Bakanın eyalet parlamentosuna bir milyar dolarlık ek bütçe sunduğunu belirten Başbakan Bouffier, “Salgın krizi hakkında çok endişeliydi. Bu endişelerin onu bunalttığını varsaymalıyım. Açıkçası bir çıkış yolu bulamadı. Umutsuzdu ve bizi terk etti. Bu bizi üzüyor.” açıklamasını yaptı.

Benzer şekilde, CDU Başkanı Annegret Kramp-Karrenbauer Twitter'da yaptığı paylaşımda, “Thomas Schaefer'in ani ölüm haberi CDU'da hepimizi şok etti. Bizi derinden üzüyor.” ifadelerine yer verdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler