Ankara’da kurbanlık hayvanlar satışa sunuldu

Ankara’da kurbanlık hayvanlar satışa sunuldu

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla beraber görücüye çıkarılan kurbanlıklar, belediyenin belirlediği alanlarda satışa sunulmaya başlandı.

31 Temmuz günü başlayacak olan Kurban Bayramı’na sayılı günler kala hayvan pazarına getirilen kurbanlıklar görücüye çıkarıldı. Pazarda özellikle büyükbaş kurbanlıklar hazır bulunurken küçükbaş hayvanların ise bayram arifesinde pazar alanlarına getirileceği ifade edildi.

Kurban Bayramı yaklaştıkça Ankara Altındağ Belediyesi Kurbanlık Satış ve Kesim Alanı’na getirilen kurbanlıklar alıcılarını bekliyor. Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle ekonomideki sıkıntılar sebebiyle satışlarda bir durgunluğun yaşandığını aktaran hayvan satıcıları, çok rağbet olmasa da dini vecibelerini yerine getirmek için halkın hayvan almaya geldiğini belirttiler.

Hareketliliğin gün geçtikçe artığını dile getiren satıcılar, Kurban Bayramı'na birkaç gün kala satışların artacağını kaydettiler.

“Şükürler olsun pandemi satışlarımızı etkilemedi”

Hazırlıklarının müşteri yoğunluğuna göre olduğunu aktaran kurbanlık satıcılarından Süleyman Biçer, “Geçen sene ile bu seneyi kıyaslarsak pandemiden dolayı insanlarımız biraz daha çekingen davranıyor. Şükürler olsun pandemi satışlarımızı etkilemedi toptan ve perakende hayvan satışlarımıza devam ediyoruz. Toplam 15 bin büyük baş hayvanımız var. Kurban için hazırladığımız hayvan sayımız bine yakındır. Besi olarak büyük firma ve kurumlarla anlaşmalarımız var.” dedi.

Önceki seneye göre kurban fiyatlarının daha yüksek olduğunu dile getiren Biçer, “Fiyatlarımız geçen seneye göre yüksek. Fiyatların yüksek olmasının sebebi ise yem ve bakım masrafları yükseldi. Canlı hayvan kilosu 25-26 TL olarak belirtildi.” ifadelerini kullandı.

Kurban satıcılarından Mehmet Hanifi Doğan ise hazırlıkların iyi olduğunu, pazara 28 büyükbaş hayvan getirdiklerini ve hedeflerinin ise getirdikleri hayvanları satabilmek olduğunu dile getirdi.

“Pandemi nedeniyle alınan tedbirler güzeldir”

Pazara 51 büyükbaş hayvan getirdiklerini ve hedeflerinin ise Kurban Bayramı’nda hepsini satmak olduğunu söyleyen satıcılardan Şükrü Yıldız, “Belediyemiz çok güzel bir tesis yapmış. Yaptığımız araştırmalara göre burası Türkiye’nin en iyi tesislerinden bir tanesidir. Hayvan satışı yapacağımız hazır yerlerimiz var. Yatacak yerlerimiz, duş, tuvalet, kantin ve mescidimiz var. Var olan bu özellikler neredeyse hiçbir tesiste yok. Diğer pazarlarda satıcılar hayvan satışı için kendi imkanlarıyla çadırlarını kuruyorlar.” şeklinde konuştu.  

Covid-19 salgını kapsamında alınan tedbirlerin çok güzel olduğunu dile getiren Yıldız, “Pandemi nedeniyle alınan tedbirler güzeldir. Belediyemiz giriş kapında tesise giriş yapan herkesin ateşini ölçüyorlar. Maske konusunda uyarılarda bulunuyorlar. Zabıta ve güvenlik personeller gezerek maskesi olmayanlara maske dağıtıyorlar. Sağlığımız için bu uygulamaları yapanlardan Allah razı olsun çok teşekkür ederiz. Nasip olursa kazasız belasız kurbanlarımızı satmayı düşünüyoruz. Fiyatlarımız her keseye göre var. Bu sene büyük mallar biraz zor satılacak gibi sosyal mesafeden dolayı bu sene insanlar ortakları küçültecekler. Kurbanlıklarımız 7 binden başlayarak 15-16 bin liraya kadar var.” dedi.

Kurbanlık almak için Altındağ Belediyesi Kurbanlık Satış ve Kesim Alanı’na geldiğini dile getiren vatandaşlardan Hüseyin Akman, kurbanlık baktıklarını ancak piyasanın pahalı olduğunu belirtti. Akman, “Alacağım kurbanlığın sağlık ve sıhhatine, kapağı sökmüş mü sökmemiş mi diye dişlerine, boynuzu kırk mı değil mi ve hayvanın sağlamlığına bakıyorum. İyi bir tosun almayı düşünüyoruz. 5 ortakla beraber kurbanımızı vereceğiz.” dedi.

İLKHA


Ankara’da kurbanlık hayvanlar satışa sunuldu

Ankara’da kurbanlık hayvanlar satışa sunuldu

Ankara’da kurbanlık hayvanlar satışa sunuldu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.