Antalya'da 20 adet solunum cihazları protokolle İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edildi

Antalya'da 20 adet solunum cihazları protokolle İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edildi

​Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası öncülüğünde Covİd-19 tedavisinde kilit rol oynayan 20 adet Yüksek Akış Oksijen Cihazının İl Sağlık Müdürlüğüne teslimi dolayısıyla Valilik makamında protokol yapıldı.

Pandemi döneminde Covid-19 hastalarında kullanımı gerekli olan ve hastanın tedavi sürecinde iyileşmesine önemli katkı sağlayan HFO cihazları için Ticaret Oda ve Borsaları da katkıda bulundu. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası 8, Antalya Ticaret Borsası 4, Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi 4, Kumluca Ticaret Borsası 2 ve Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası 2 adet olmak üzere toplamda 20 adet HFO cihazı Antalya İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edildi.

Cihazların hızlı bir şekilde yoğun bakımlara kurulumu yapılarak hastaların tedavisinde kullanılmaya başlanacağını ifade eden Antalya Valisi Ersin Yazıcı, HFO cihazlarının entübasyonu önlemesi, solunum hızında nefes darlığında ve hasta konforunda iyileşmeler sağlaması ve hastanın ventilatörden ayrıldıktan sonraki süreçte daha hızlı toparlanmasına yardımcı olması sebebiyle Coronavirus ile mücadelede çok etkili olduğuna vurgu yaptı.

Desteklerinden ötürü oda başkanlarını ve emeği geçenleri tebrik eden Yazıcı "Pandemi sürecinin sona ermesi kurallara riayet etmekten, birlik ve beraberlikten geçiyor. Küresel salgınla karşı karşıya kaldığımız bu günlerde sıkıntılara rağmen kenetlenerek el birliğiyle yol almamız gerekiyor. Bu zorlu süreçte insanımıza nefes olmaya devam ediyoruz. Bugün aldığımız bu 20 HFO cihazı da yoğun bakım hastalarımızın tedavisinde çok önemli katkılar sunacak. Destek veren herkesi kutluyorum." dedi.

Pandemi sürecinin sona ermesinin birlik ve beraberlikten geçtiğini ifade eden ATSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Davut Çetin ise "Covid-19 pandemisi ile karşı karşıya kaldığımız ilk günden bu yana Antalya’daki Oda ve Borsalar olarak kenetlenerek el birliğiyle bugünlerin atlatılmasında payımızın olması için tüm gücümüz ve enerjimizle çalışıyoruz." şeklinde konuştu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler