Antalya'dan Mursi'ye destek

Antalya'dan Mursi'ye destek

Antalya'da Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu tarafından iftar programında Mısır'da darbeci yönetime direnen Müslümanlara destek verildi.

ANTALYA - Mısır'da askeri darbeden sonra meydanlara inen halka destek vermek amacıyla Antalya'da İslami dernek ve vakıflar tarafından oluşturulan Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu Murat Paşa Camii avlusunda iftar programı düzenledi. Programda platform adına basın açıklaması yapan İHH Antalya Temsilcisi Mehmet Yıldırım, Mısır'da yapılan zalimane darbeye karşı Müslüman kardeşlerinin yanında olduklarını söyledi.
Yıldırım şöyle konuştu: "Bizler Mısır halkıyla dayanışma platformu olarak bugün burada direnen ümmetimizle birlikte olduğumuzu Mısır da direnen ümmete onur ve şeref dersi veren kardeşlerimizi desteklediğimizi onları selamladığımızı dünyaya haykırmak için toplandık."

İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Antalya, Gaziantep, Kayseri ve tüm ümmetin kalbinin Kahire' de Adiviye'de attığını söyleyen Yıldırım, "Annelerimiz ninelerimiz onların nusreti için dua ediyor. Onların acıları bizim acılarımız onların zaferi bizim zaferimizdir. Ümmet-i Muhammed'in Arasına çizilen yapay sınırları tanımayan Müslümanlar olarak mısırın direnişini Türkiye'nin direnişi olarak görüyoruz. Mısır'da akan kanlarımız asla boşa gitmeyecektir. Bu kanlar İslam ümmetinin zafer yakıtları olacaktır İnşallah." İfadelerini kullandı.

"Yaşasın küresel intifada, Yaşasın ümmetin dayanışması, Defol sisi defolun zalimler, İslami hareket engellenemez" dövizlerinin açıldığı basın açıklamasında Mursi'ye destek sloganları atıldı.

Basın açıklamasından sonra kalabalık simit, hurma ve su ile iftarlarını açtılar. (Şahabettin Şimşek-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.