Avrupa Birliği aşı olanlara verilmesi planlanan dijital belgenin hazırlıklarına başladı

Avrupa Birliği aşı olanlara verilmesi planlanan dijital belgenin hazırlıklarına başladı

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen Avrupa Parlamentosu’nda yaptığı açıklamada, AB çapında dijital aşı belgesi için gereken yasal düzenlemeye ilişkin tekliflerini bu ay sunacaklarını söyledi.

Von der Leyen, "dijital yeşil belge"sine yönelik yasal düzenleme teklifini mart ayında sunacaklarını söyledi. Von der Leyen, hedeflerinin bir kişinin aşı olduğunun kanıtlanabilmesi, aşılanamayanların test sonuçlarının görülebilmesi olduğunu söyledi.

AB, geçen ay düzenlenen zirvede üç ay içerisinde bir aşı belgesi düzenlenmesi konusunda uzlaşmıştı. Almanya Başbakanı Angela Merkel de geçen hafta AB ülkelerinin devlet ve hükümet başkanlarının katılımıyla düzenlenen video konferanstan sonra yaptığı açıklamada, belgenin "yaz dönemine kadar hazır olması için siyasi bir gereklilik oluştuğunu" belirtmişti.

Aşı belgesinin QR kodu ile görülebilmesi, insanların döküman olarak yanında ya da telefonunda taşıyabilmesi planlanıyor. Bu dökümanın seyahat, restoran veya etkinliklerde kolaylık sağlayıp sağlamayacağı konusunda ise her ülkenin kendisinin karar vermesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler