Avrupa Müslüman Âlimler Birliği İstişare Toplantısını Yaptı

Avrupa Müslüman Âlimler Birliği İstişare Toplantısını Yaptı

Avrupa Müslüman Âlimler Birliği (AMAB) İstişare Toplantısı'nı Almanya'nın Hamburg kentinde bulunan Vahdet Cami'sinde gerçekleştirdi.

ALMANYA- Merkezi Almanya'da bulunan Avrupa Müslüman Âlimler Birliği (AMAB) bu yıl 5.toplantısını Hamburg Vahdet Cami’sinde gerçekleştirdi. Avrupa Müslüman Âlimler Birliği Genel Kurul üyelerinin katıldığı istişare toplantısında özelde Avrupa, genelde tüm Dünya Müslümanlarının problemleri ele alındı.

Almanya, Fransa, İsviçre, Avusturya gibi farklı ülkelerden birçok İslam âliminin katıldığı İstişare Toplantısı’nın açılış konuşmasında, özellikle Avrupa'da yaşayan Müslümanların sorunları, aile içi meseleleri ve Müslümanların iman, akide ve ibadetlerini daha rahat yapabilmeleri için nasıl çözümler ortaya çıkaracak konular ele alındı. İstişare Toplantısı’nda özellikle Müslüman gençlerin sorunları, okullarda yaşanan sıkıntılar, İslam'da doğum günü ve diğer özel günleri kutlamanın hükmü hakkında âlimler istişarede bulundular.


Bitiş konuşmasını yapan Avrupa Âlimler Birliği Başkanı Abdulkadir Aydın; Allah’ın istişare toplantısını hayırlara vesile kılması temennisinde bulunarak,  “Bu toplantıda bazı meseleleri istişare ettik, Avrupa'daki Müslümanların problemleri özellikle gençlerimizin ve ailelerimizin sorunlarını görüştük. Allah bu tür toplantıları tekraren nasip eylesin, inşallah zamanla bu çalışmaların bereketini hep beraberde göreceğiz ve Müslümanlara inşallah bundan memnun olacaklardır” dedi.


Toplantı Âlimler Birliği Başkanı’nın yapmış olduğu dua ile sona erdi.
(Muhammed Aydın-Mustafa çelik-İLKHA)









 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.