Diyarbakır Bağlar Belediyesi asfalt seferberliğine hazırlanıyor

Diyarbakır Bağlar Belediyesi asfalt seferberliğine hazırlanıyor

Diyarbakır Bağlar Belediyesi'nin geçen yılın sonunda hizmete açtığı asfalt plent tesisinden çıkacak 50 bin ton sıcak asfalt ile cadde ve sokaklarda asfalt serimi yapılması planlanıyor.

Kış koşulları nedeniyle ara verdiği asfaltlama çalışmalarına bahar döneminde yeniden başlayarak cadde ve sokakları modern bir görüntüye kavuşturmayı amaçlayan Bağlar Belediyesi, 2020 yılı sonuna kadar 50 bin ton asfalt serimi yapmayı hedefliyor.

Doğu ve Güneydoğuda, Karacadağ eteklerinden çıkan siyah bazalt taşı ile asfalt üreten ilk belediye olan Bağlar Belediyesi, yıllık 600 bin ton asfalt yapabilme kapasitesine sahip.

En uzun ömürlü asfalt olarak bilinen bazalt taşından üretilecek asfalt ile 2020 yılı içinde şehir merkezinde ihtiyaç duyulan tüm alanların asfaltlanması ve kırsal mahallelerde de mucur olarak bilinen stabilize çalışmalarının yapılması hedefleniyor.

Yapılması planlanan asfaltlama çalışmalarına ilişkin açıklama yapan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, "Kış döneminde havalar soğuk ve yağışlı olduğu için asfalt çalışması yapamıyoruz. Havaların ısınmaya başlayacağı bahar dönemi için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Tüm ekiplerimizi ve imkanlarımızı devreye sokarak 2020 yılı sonuna kadar ilçe merkezinde ihtiyaç duyulan her yerde asfaltlama çalışması planlıyoruz." dedi.

Kırsal mahallelerde yapılacak çalışmalara da değinen Beyoğlu, "Yine kırsal mahallelerdeki yolları da mucur serimi yaparak ve eksiklerini gidererek vatandaşlarımız için modern hale getireceğiz. Belediyemize ait tesiste bazalt taşından yaptığımız asfaltı isteyen kurum ve kuruluşlar var. Bu konuda da yine milletimize hizmet olması ve belediyemize gelir sağlanması düşüncesiyle gerekli adımları atacağız.” ifadelerini kullandı.

İLKHA


Bağlar Belediyesi asfalt seferberliğine hazırlanıyor

Bağlar Belediyesi asfalt seferberliğine hazırlanıyor

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler