Bağlar’da kapsamlı denetimler gerçekleştirildi

Bağlar’da kapsamlı denetimler gerçekleştirildi

İçişleri Bakanlığının eş zamanlı olarak Türkiye genelinde başlattığı Yeni Tip Coronavirus önlemleri kapsamında ilçe genelinde denetleme çalışması gerçekleştirdi.

81 ilde kontrollü sosyal hayat döneminde "sağlık için, hepimiz için" mottosu ile en kapsamlı korona virüs denetimi yapılırken, Diyarbakır’ın en büyük ilçesi olan Bağlar’da, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ilçe Kaymakamı Yavuz Güner ile birlikte sokak ve caddeleri tek tek gezerek vatandaşları tedbirlere uymaları konusunda bilinçlendirmeye çalıştı.

İlçenin günlük ticaretteki kalbi sayılan Sakarya Caddesi ile Medine Bulvarı ve Öğretmenler Caddesinde gerçekleşen denetimlerde esnaflara ve vatandaşlara tedbirlere uymaları konusunda uyarılar yapıldı ve maskesi olmayan vatandaşlara ücretsiz maske dağıtıldı.

Yapılan denetimler hakkında açıklamalarda bulunan Bağlar İlçe Kaymakamı Yavuz Güner, “Tüm denetim ekiplerimiz sahada çalışmalarını sürdürüyorlar. Denetimler sadece bugün değil diğer günlerde de devam ediyor. Türkiye’de eş zamanlı yapılan bazı özel günler var ve bizlerde bu manada denetim ekiplerimize eşlik etmek istedik.” dedi.

Güner, “Bu denetimler daha çok esnafımıza ve halkımıza hatırlatma, teşvik etme amaçlıdır. Bu konuda hem vatandaşlarımızı hem de firma sahiplerini dinliyoruz. Bu konuda elimizden geleni yapmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Bağlar halkının kurallara uyduğunu ve bunu gözlemlediğini belirten Beyoğlu ise, “Hamdolsun ciddi bir şekilde tedbir alınmış. Esnaflarımız ve normal vatandaşlarımız maske ve sosyal mesafe kurallarını dikkate almışlar. Gösterdikleri hassasiyetten dolayı bizler kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu hassasiyetlere uyarsak inşallah bu hastalığı da atlatmış oluruz.” şeklinde konuştu.

İLKHA


Bağlar’da kapsamlı denetimler gerçekleştirildi

Bağlar’da kapsamlı denetimler gerçekleştirildi

Bağlar’da kapsamlı denetimler gerçekleştirildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.