Bakan Gül: Tarihi Mecidiye Han Gaziantep'in önemli kültür mirası

Bakan Gül: Tarihi Mecidiye Han Gaziantep'in önemli kültür mirası

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Sahaflar Çarşısı olarak hizmet verecek Tarihi Mecidiye Han'ın Gaziantep'in önemli bir kültür mirası olduğunu söyledi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Şahinbey Belediyesi tarafından restore edilerek Gaziantep turizmine kazandırılan Tarihi Mecidiye Han’ı gezerek incelemelerde bulundu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun çalışmaları sonrasında harabe haldeyken restore edilen ve Sahaflar Çarşısı olarak hizmet verecek olan Tarihi Mecidiye Han’da yapılan çalışmaları inceleyen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Gaziantep Valisi Davut Gül, handaki başarılı çalışmalara tam not verdiler.

İncelemenin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Gül, Mecidiye Han'ın Gaziantep'in önemli bir kültür mirası olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Gaziantep'imizin tarihi ve kültür mirasını gün yüzüne çıkarmak için yapılan çalışmalar şehrimiz için önemli bir kazançtır. Burası Sahaflar Çarşısı olduğunda çok güzel etkinlikler yapılacak, turistlerinde uğrak mekanı olacaktır."

Gaziantep Valisi Davut Gül de Mecidiye Han’ın Gaziantep için önemli bir kazanç olduğunu belirterek, “Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan Mecidiye Han’ın son halini gördük. Burası tamamlanmak üzere. Şehrimizdeki kültür ve sanat faaliyetlerinin yapılacağı, sahaflar ve kütüphanelerle ilgili ihtiyaca cevap verecek güzel bir mekan haline geldi. Tarihi bir mekan yeniden Gaziantep’e kazandırılırken, burada kültür ve söyleşi ile ilgili işletmeler olacak. İnanıyorum ki burası faaliyete geçtiğinde birçok şehrin örnek alarak uygulayabileceği bir eser olacak. Bu tarihi hanı gençlerin ve hanım efendilerin özellikle görmesi gerektiğine inanıyorum ve tavsiye ediyorum. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ve ekibine yapmış olduğu çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.