Bakan Koca: “İran’a yardımımız olacak”

Bakan Koca: “İran’a yardımımız olacak”

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, "İran’dan kit talebi oldu, bu talebi yarın yerine getirmiş olacağız.” dedi.

Koca, İran’dan gelen ve Ankara’da karantinaya alınan 140 yolcuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

İran ile kara sınırları ve havalimanlarında sağlık tarama tedbirlerinin hayata geçirildiğini, durumun ciddiyetinin ağırlaşması sebebiyle Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda daha katı tedbirleri alma mecburiyetinin doğduğunu anlatan Koca, “Pazar günü duyurduğumuz üzere İran ile uçuşlarımız tek taraflı olarak durdurulmuştu. Tahran’dan özel olarak Türk vatandaşlarını Türkiye’ye taşıyan Türk Hava Yolları (THY) uçağının seferi esnasında özellikle yolculardan bir kısmının Kum ve Meşhed ziyaretleri hikayesi olduğunun öğrenilmesi üzerine birkaç yolcuda da ateş olmayıp öksürük yakınması, yani soğuk algınlığı bulgularının olması sebebiyle uçağı Ankara’ya indirme yönünde bir karar aldık. İstanbul’daki merkezlerimiz de bu anlamda hazır olduğu nu ama tercihimizin tecrübeli ekip nedeniyle Ankara olduğunu söylemek istiyorum.” dedi.

Sağlık Bakanı Koca, risk almamak adına İran’dan gelen yolcuların ve mürettebatın Zekai Tahir Burak Hastanesinde ve Bilkent Klinik Konukevinde karantinaya alındıklarını dile getirdi.

Koronavirüsten korunmak için Türkiye’de maske sorununun bulunmadığını söylen Koca, üretici firmaların da kapasitelerini artırdığını bildirdi.

Çin’e gelecek günlerde büyük bir kargo uçağıyla yardım gönderileceğini dile getiren Koca, “İran’dan kit (corona virüs tespit kiti) talebi oldu, bu talebi yarın yerine getirmiş olacağız.” bilgisini paylaştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.