Bakan Selçuk, son 5 yılda gerçekleştirdikleri "Doğum yardımı" ödemelerini açıkladı

Bakan Selçuk, son 5 yılda gerçekleştirdikleri "Doğum yardımı" ödemelerini açıkladı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, son 5 yılda 4 milyon 626 bin 243 anneye, yeni doğan bebekleri için toplam 2 milyar 399 milyon 48 bin liralık doğum yardımı yapıldığını söyledi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının resmî web sitesinde yer alan bilgilendirmede, Bakan Selçuk, ilk kez Mayıs 2015'te başlatılan doğum yardımı uygulamasının, Türkiye'nin sahip olduğu dinamik nüfus yapısının korunması ve ailelerin güçlendirilmesi amacını taşıdığını ifade etti.

Bakan Selçuk, herhangi bir gelir ölçütüne bakılmaksızın yeni doğum yapan tüm annelere doğum yardımının yapıldığını belirterek başvuru yapan her anneye; birinci bebek için 300, ikinci bebek için 400, üçüncü ve sonrakiler için de 600 lira ödemenin yapıldığını belirtti.

Şu ana kadar yapılan doğum yardımlarını detaylandıran Selçuk şöyle konuştu:

Uygulamanın başladığı Mayıs 2015'ten Nisan 2020 sonuna kadar olan süreçte 4 milyon 626 bin 243 annemize, yeni doğan 5 milyon 695 bin 178 bebeğimiz için doğum yardımı ödemesinde bulunduk. Doğum yardımı ödemelerimizin toplam miktarı 2 milyar 399 milyon 48 bin 395 liraya ulaştı. Ocak-Nisan 2020'yi kapsayan son 4 aylık dönemde yapılan doğum yardımı ödemeleri ise 145 milyon 305 bin 204 lira oldu. Bu dönemde 295 bin 695 annemize 308 bin 72 bebek için yardım ödemesi gerçekleştirdik. Ülkemizin ekonomik kalkınmasının en önemli unsuru dinamik nüfus yapısıdır. Bu süreçte, aile yapısının korunması da kritik bir öneme sahip. Bu nedenle Bakanlık olarak annelerimize verdiğimiz doğum desteklerini genişleterek sürdürüyoruz.

Bakan Selçuk, doğum yardımları uygulamasının kapsamını 2019'da "Çoklu Doğum Yardım Programı" ile genişlettiklerini söyleyerek ikiz ve üçüz bebek sahibi olan ihtiyaç sahibi ailelere iki yıl süresince çocuk başına aylık 150 lira destek sağlandığını aktardı.

Yapılan bilgilendirmede, "Çoklu Doğum Yardımı" başvurularının, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından alındığına dikkat çekildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler