Bakan Selçuk: "Yarın Elâzığ'da okul zili çalacak"

Bakan Selçuk: "Yarın Elâzığ'da okul zili çalacak"

​MEB'den yapılan açıklamada 24 Şubat Pazartesi günü şehirdeki eğitim ve öğretimin yeniden başlayacağı bildirildi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Elâzığ'da depremden sonra verilen aranın ardından eğitime yarın yeniden başlanacağını açıkladı.

Hasar Tespit Komisyonu’nun yaptığı çalışmalar sonucunda Elâzığ'da 33'ü okul binası, 4'ü kurum binası olmak üzere 37 binada ağır ve orta hasar tespit edildiğini hatırlatan Selçuk, 98 okul binanın kullanım dışı bırakma kararı aldıklarını belirtti.

Selçuk, "Depremden hemen sonra bölgede yapılan inceleme ve değerlendirme sonucunda hafif, orta ve ağır düzeyde hasar gören eğitim kurumlarının belirlendi. Hasar tespit çalışmalarımız sonucunda bölgede 98 okul binamızı kullanım dışı bırakma kararı aldık. Elâzığ'da 33, Malatya'da 32, Adıyaman'da 14, Diyarbakır'da 18 okul ve bir atölye bulunuyor." dedi.

Elâzığ'da depremin ardından eğitim öğretime ara verildiğini hatırlatan Selçuk, okullarda tam gün eğitim uygulamasından ikili eğitim uygulamasına geçildiğini söyledi.

Selçuk, "Yarın Elâzığ'da okul zili çalacak. Bu çerçevede velilerimiz bilsinler ki öğrencilerimizin ilişkilendirildiği tüm okullarımızda tam gün eğitim uygulamasından ikili eğitim uygulamasına geçilmiştir. Yeni okul binalarımız hazır hale gelinceye kadar hiçbir öğrencimiz sıkıntı yaşamadan eğitim öğretime devam edecektir. Öğrencimiz yaşadığı bölgeye bağlı olarak en yakın okula ilişkilendirilecektir. Bu çalışmaların tamamı bitti ve hazırız. İl merkezinde boşaltılan 17 okulumuzdaki 9 bin 350 öğrenci, ilçelerimizde boşaltılan 16 okulumuzdaki 2 bin 21 öğrenci olmak üzere toplam 11 bin 371 öğrencimiz bugün itibarıyla en yakın okullarımız ile ilişkilendirilmiştir." dedi.

Selçuk, konteyner kentlerde barınacak öğrencilerin de kendilerine en yakın okullarla ilişkilendirileceğini belirterek, "Liseye devam eden öğrencilerimiz için de taşıma imkânı sağlanacaktır. İhtiyaç veya talep duyulması halinde konteyner kentlerin kurulacağı bölgelerde özellikle okul öncesi için konteyner okullar hazırlanacaktır." ifadelerini kullandı.

'Hayırseverler 21 okul yapacak'

Elazığ'da yeni okulların inşa edileceği bilgisini de paylaşan Selçuk, "Bu depremde de eller, güçler bir araya geldi ve hayırseverlerimiz Elazığ'ımıza 21 okul ve biri de spor salonu olmak üzere yeni binalar kazandıracaklar. Bu husustaki her türlü eksiği de MEB olarak biz gidermek üzere tedbirlerimizi aldık. Kendilerine huzurlarınızda şükranlarımı arz ediyorum. Bilsinler ki gösterdikleri bu dayanışma, sergiledikleri bu yüce gönül, devletimizin ve milletimizin gücüne güç katmıştır" şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.