Bakan Soylu: "Hasar tespitinden sonra vatandaşların mağduriyetlerine cevap verilecek"

Bakan Soylu: "Hasar tespitinden sonra vatandaşların mağduriyetlerine cevap verilecek"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursa'nın Kestel ilçesinde 2 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin kaybolduğu selin ardından hasar tespit çalışmalarına süratle başlanacağı bilgisini verdi.

Kestel ilçesine bağlı Kayacık Mahallesi'nde incelemelerde bulunan Soylu, özellikle Kestel ve Orhangazi'nin ciddi miktarda yağış aldığını belirtti.

Soylu, "257 kişiden oluşan arama kurtarma, AFAD, UMKE, 112, sivil toplum kuruluşları, Büyükşehir Belediyemiz ve diğer belediyeler hep birlikte bir arama kurtarma yapılıyor." dedi.

Kaybolan 4 kişiyle ilgili ise Bakan Soylu, "Ümidimiz onlara sağ ulaşabilmektir. Tüm gayretimiz bunun için. Tüm arama kurtarmacı arkadaşlarımız bu konuda gayret göstermektedirler. Biraz önce Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş yağmurun şiddetini özellikle gösterdi. Hakikaten araçları alıp sürüklediği, üzerine bindirdiği ve yollarda da getirdiği taşlarla büyük hasar oluşturduğu bir yağmurla karşı karşıya kaldığımız açık. Yani mevsim normallerinin çok üzerinde bir durum söz konusu. Şimdi yapacağımız tek iş, arama kurtarma konusunda bu kayıp bulunan 4 kişiye sağ salim ulaşabilmek inşallah. Arkadaşlarımız çaba sarf edecekler." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.