Bakan Varank: " Genç Girişimcilere TÜBİTAK programıyla 200 bin liraya kadar hibe vereceğiz

Bakan Varank: " Genç Girişimcilere TÜBİTAK programıyla 200 bin liraya kadar hibe vereceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Gençler, böylelikle teknoloji ve yenilik odaklı fikirlerini, somut işlere dönüştürebiliyor." dedi.

Bakan Varank, Malatyalı İş İnsanları Derneği (MİAD) 69. Aylık Toplantısı'nda konuştu. Doğu Anadolu Bölgesi’nde sanayinin kalbinin Malatya’da attığını belirterek, “Bugüne kadar Malatya’da 8 milyar liralık sabit yatırımı teşvik ettik. Girişimcilik, Ar-Ge ve finansman gibi alanlarda 6 bine yakın KOBİ, KOSGEB’den faydalanıyor.” dedi.

İldeki organize sanayi bölgelerinde 27 binin üzerinde vatandaşın istihdam edildiğine dikkat çeken Varank, Malatya Birinci Organize Sanayi Bölgesine 27 milyon lira kamulaştırma bedelinin verildiğini ifade etti.

Varank, yaşanan deprem felaketinin herkesi derinden sarstığını anlatarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla, Malatya ve Elazığ’da KOSGEB’in Acil Destek Kredisi Programının uygulamaya alındığını anımsattı.

Milli teknoloji hamlesi

Varank, toplantının temasının sanayi ve teknolojide çağı yakalamak olduğunu hatırlatarak,  “Bakanlık olarak, çağı yakalamak kadar, ülkemizi çağın ötesine taşıyacak adımları atmak için kollarımızı sıvadık. Milli Teknoloji Hamlesi ruhunu odağa aldığımız 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejimizle yol haritamızı belirledik. Stratejimizde; Yüksek Teknoloji ve İnovasyon, Dijital Dönüşüm, Girişimcilik, Beşerî Sermaye ve Altyapı alanlarını temel politika alanları olarak belirledik.” ifadelerini kullandı.

Bireysel Genç Girişimci Programı

TÜBİTAK Bireysel Genç Girişimci Programıyla, nitelikli girişimciliği özendirip, yüksek teknolojili ürünleri geliştirebilen başlangıç firmalarının ekonomiye kazandırıldığını söyleyen Varank, “Bu programın başvuruları 28 Şubat’a kadar devam edecek. Programa kabul edilenler 200 bin liraya kadar hibe alıp; teknoloji ve yenilik odaklı fikirlerini, somut işlere dönüştürebiliyor.” şeklinde konuştu.

Teknoparklarla iş birliği

Her fırsatta teknoparklara gidilmesi ve gençlerle bir araya gelinmesi gerektiğine işaret eden Varank, “Birlikte iş yapın, yenilikçi ve farklı çözümlere birlikte odaklanın. Önümüzdeki dönemde, Girişimcilik ekosistemimizi daha etkin bir yapıya kavuşturmak için somut adımlar atacağız. Girişimcilik fikirlerinin olgunlaşması için okullarda, iş yerlerinde ve teknoparklarda açık inovasyon yaklaşımının öğretilmesine yönelik çalışmalar yapacağız.” şeklinde konuştu.

Teknoloji tabanlı girişimler

Erken dönem girişimciler için vergisiz veya kolay vergili dönem gibi uygulamaları geliştirmek istediklerini kaydederek, girişimlerin başlangıç aşamasından, ölçeklenme aşamasına geçişlerinin daha sıkı takipçisi olacaklarını dile getirdi.  Varank, bu noktada özellikle, küreselleşme iddiası olan derin teknoloji tabanlı girişimleri pozitif ayrıştıracaklarını ifade etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.