Bangladeş'te İslam düşmanı hükümetten göstericilere sert müdahale

Bangladeş'te İslam düşmanı hükümetten göstericilere sert müdahale

Bangladeş'te başbakanın istifa etmesini isteyenm muhalif göstericilere polisin müdahalesi sonucu bir kişi öldü, altı kişi yaralandı

Bangladeş'te muhalefet yanlısı göstericilere polisin ateş açması sonucu bir kişi öldü.

Polis yetkilisi Ebul Kelam, ülkenin güneybatısındaki Faridpur bölgesinde, muhalefetin bugün başlattığı 3 günlük genel greve destek veren ve Başbakan Şeyh Hasina'nın görevinden ayrılmasını isteyen göstericilerin güvenlik güçlerine taş attığını, polisin ateş açmak zorunda kaldığını, bir kişinin öldüğünü, 6 kişinin yaralandığını iddia etti.

Bangladeş Ulusal Partisi'nin lideri Halide Ziya, ittifak halinde olduğu diğer muhalefet partileriyle bugünden itibaren genel greve gideceklerini açıklamıştı.

Birçok kez başbakanlık görevinde bulunmuş muhalefet lideri Ziya, genel grev başlatma kararını, Ocak 2014'te yapılacak seçimlerin, siyasi partilere mensup olmayanlarca oluşturulacak bir kayyum hükümeti tarafından denetlenmesi yönündeki taleplere destek vermek amacıyla aldıklarını söylemişti.

Bangladeş'te daha önce oluşturulan kayyum hükümeti, bu uygulamanın anayasaya aykırı olduğunu savunan Hasina yönetimi tarafından 2011'de kaldırılmıştı.

Hasina'nın, tüm partilerin katılımıyla oluşturulacak kendi başkanlığında bir koalisyon hükümetin seçimleri denetlemesi yönündeki teklifiyse Ziya tarafından kabul edilmemişti.

Bangladeş hükmeti Cemaat-i İslami partisinin bir çok yöneticisini tutukladığı ve bazılarınında uyduruk mahkemelerce idam cezasına çarptırıldığı biliniyr.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.