Bangladeş’te Soykırım 2.500 şehit

Bangladeş’te Soykırım 2.500 şehit

Bangladeş’te iç savaş resmen başladı. Baskıcı ve Hindistan kuklası Hasina hükümetinin Müslümanlara acımasızca zulmettiği ülkede tam bir kıyım yaşanıyor.

Allah’ı, zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma’

Bangladeş’te iç savaş resmen başladı. Baskıcı ve Hindistan kuklası Hasina hükümetinin Müslümanlara acımasızca zulmettiği ülkede tam bir kıyım yaşanıyor. Bazı iddialara göre 2 gündür devam eden olaylarda 2.500 kişi vahşice öldürüldü. Şehitlerin cesetleri kamyonlara doldurularak bilinmeyen yerlere götürüldü.  Hifazet-i İslam, ölü sayısının en az 450 olduğunu ve 1.500 kişiden haber alınamadığını açıklarken ETV, ölü sayısının 2500’ü aştığını söyledi.

M. Mustafa UZUN

Başkent Dakka’ya tekbirlerle girmişlerdi

LAİK ve Hindistan yanlısı Hasina hükümetinin Cemaat-i İslami başta olmak üzere İslami cemaatlere yaptığı baskılarla bilinen Bangladeş’te olaylar Peygamber Efendimize ve İslam’a hakaret izni verilmesinin ardından başlamıştı. Milyonlarla ifade edilen geniş halk kitleleri bu durumu protesto etmek için Bangladeş’in başkenti Dakka’ya tekbirlerle girmiş, bütün yolları kapatmış ve hükümeti istifaya davet etmişti. Hükümet ise halkın tepkisi karşısında iyice çığırından çıktı. Ülkedeki bütün muhalif televizyonlar kapatılıyor, medya kuruluşlarının binalarına askerler baskın yapıp herkesi tutukluyorlar.

Ülkede tam bir iç savaş yaşanıyor

Tam bir kargaşanın hakim olduğu ülkede iktidar yanlısı laikler ile İslami cemaatler arasında sokak aralarında dahi ciddi çatışmalar yapılıyor. Bangladeş’te Peygambere hakaret edenlerin idamını isteyen milyonlarca Hifazet-i İslam üyeleri, alimler, hocalar ve medrese öğrencileri başkentin en ünlü yeri olan Şapla Meydanı’nda toplanmışlardı. Cemaatler, isteklerini yerine getirinceye kadar meydanda kalacaklarını açıklamışlardı. İktidar partisi sözcüleri ise Hifazet-i İslam’ın Cemaat-i İslami’nin gizli yüzü olduğunu ilan ederek Hifazet-i İslam’a da asla müsaade etmeyeceklerini söylüyor.

Şapla meydanı’nda yüzlerce şehit verildi

Bangladeş askerlerinin tehdit ettiği Müslümanlara saldırı yapmak için önceki gece yarısından sonra meydanın elektrikleri de kesilerek katliam başlamıştı. Askerlerin rastgele ateş açıp yüzlerce Müslüman’ı katlettiği meydandaki bütün TV araçları ve gazeteciler de saldırı öncesinde alandan uzaklaştırılmıştı.  Cemaat-i İslami’nin televizyonları olarak bilinen ve muhalefetin sesi olan Diganta TV ve Islamic TV’ye de baskın yapan askerler binalardaki herkesi gözaltına alıp bütün eşya ve kameralara da el koydu.  Binlerce askerden oluşan özel tim RAB ve BGB’ler ile Şapla Meydanı’na 6 noktadan saldıran ordu, serbest atış yaparak yüzlerce kişiyi katletti.

Fotoğraflar dehşeti gözler önüne seriyor

Millî Gazete’nin Bangladeş’ten elde ettiği fotoğraflar ise dehşeti bütün detayları ile gözler önüne seriyor. Fotoğraflarda parçalanmış bedenler, sokaklarda başlarından vurularak şehit edilmiş gençler bulunuyor. Yüzlerce kişinin katledildiği ülkede geçtiğimiz günlerde de çok katlı bir alış veriş merkezi çökmüş ve yüzlerce kişi ölmüştü. Ölü sayısının 650’yi geçtiği göçük altında daha 1000 civarında cesetin olduğu düşünülüyordu. Hasina hükümetinin baskı ile yönetmeye çalıştığı ülkede Cemaat’i İslami’nin liderleri de idamla yargılanıyor.

milli gazete

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler