Başörtü Allah'ın emridir, yasaklanamaz

Çermik Köprü Der, yaptığı basın açıklamasıyla başörtünün Allah'ın emri olduğu, bu yüzden de Allah'ın emri yasaklanamayacağına dikkat çekildi.

Tesettüre Çağrı Platformu (TES ÇAĞ) üyesi Çermik Köprü Der, başörtü yasağı ile ilgili basın açıklaması yaptı. Dernek binasında yapılan basın açıklamasını Çermik Köprü Der adına İdris Kaçmaz okudu.

Başörtünün Allah'ın emri olduğu ve asla yasaklanamayacağını belirten Kaçmaz, "Bugün ülkemizde kamusal alanda çalışmak isteyen Müslüman bacılarımızın ve tesettürlü olarak eğitim görmek isteyen kız çocuklarımızın keyfi bir muameleye maruz bırakılarak yaşadıkları mağduriyeti basın yolu ile kamuoyuna ve AKP hükümetine sesleniyoruz.

İnsanlığın başlangıç tarihi olan Hz. Âdem ve Havva'nın yeryüzüne iner inmez aldıkları ilk emir tesettüre bürünmeleriydi. Aynı şekilde tüm ilahi dinlerde de tesettürün farz olduğu hepimizin malumudur. Hiçbir emir örtünmeden öncelikli değildir. İnsanoğlunun soyunmuşluk, hayâsızlık ve edepsizlik içerisinde rabbine sunacağı hiçbir ibadeti yoktur. Onun için yeryüzüne ayak basar basmaz verilen ilk emir örtünmedir. Evet, insanoğlu tarihinin başlangıcı ile beraber örtünmekle yükümlü kılınmış ve bu yükümlülüğü yerine getirmiştir. Ayetlerde de anlaşıldığı gibi namaz, oruç ve zekât Müslümanlara farz olduğu gibi, tesettürde aynı şekilde biz Müslümanlara farz kılınmıştır. Allah tarafından farz kılınan bir emri bazı karanlık odakların istek ve arzularına göre mazlum ve Müslüman halkın üzerinde uygulamak, Allah'ın emrine savaş açmak olduğunu bir kere daha mevcut hükümete hatırlatmak istiyoruz'' dedi.

Hükümet'in söylem ve eylemleri birbirini tutmuyor

AKP döneminde inancından dolayı başörtülü olarak okullara giden bacılarımız okuldan okula sürgün edildiğini hatırlatan Kaçmaz, "Kız çocuklarının haklarını arayan anne ve babalara ceza verildi. Aynı şekilde okullarda karma eğitim (kız erkek) sıkıntısı halen devam etmektedir. Okullarda inancından dolayı örtülü olarak derse giren öğretmenlerin okul müdürleri tarafından kolluk kuvvetleri görevini üstlenircesine sınıftan dışarı atılmasına sessiz kalınmıştır. Hem dindar bir nesil diyorsunuz hem de hiçbir dinde yeri olmayan karma eğitimden ısrar edeceksiniz, söylemleriniz ile eylemleriniz birbiriyle çelişmektedir. Kısacası karma eğitim ile dindar nesil yetişmeyeceğini din ve vicdan sahibi olan herkes bilir, yeri geldiğinde İslam'dan dinden bahsedip duruyorsunuz, peki Allah aşkına bu çocuklarımızın talepleri, bu sözünü ettiğiniz İslam'ın yani Allah'ın biz kullarına kesin emri değil mi?" diye sordu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler