Batman Belediye Başkanlığına getirilen Şahin: "Doğru projelerle güzel hizmetler yapacağız"

Batman Belediye Başkanlığına getirilen Şahin: "Doğru projelerle güzel hizmetler yapacağız"

Batman Belediye Başkan Vekilliğine getirilen Batman Valisi Hulusi Şahin, belediyede bir basın toplantısı düzenledi.

Yerel ve ulusal basın mensuplarının katıldığı toplantıda önemli açıklamalarda bulunan Şahin, borca girmeden, doğru projelerle Batman için güzel hizmetler yapacaklarını söyledi. Şahin, geçmişe değil, geleceğe bakacaklarını ifade etti.

Görevlendirildiği süre zarfında Batman için güzel hizmetler yapmaya çalışacağını vurgulayan Vali Şahin, “Belediyenin çok önemli problemleri var. Bu problemleri çözmeye çalışacağız. Belediyenin vadesi gelmiş 60 milyonluk borcu var. Dışarıya da 30 milyon borcu söz konusu. Toplam 90 milyon. Bir yılda bıraktıkları tablo çok kötü fakat biz geçmişe bakmayacağız, geleceğe bakacağız. Şehrin çok sorunları var. Çöptür, yeşil alandır, imardır, diğer sorunlar… Bu sorunları çözmeye çalışacağız. Çözmek için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

"İlk hedefimiz halkımızı memnun etmek"

Başkan Yardımcılarını da açıklayan Şahin, “Çevre Şehircilik İl Müdürümüzü, Defterdarımızı ve daha önce Belediye başkanlığı yapmış Sayın Adnan Yörük’ü görevlendirdik. Bu arkadaşlarımız çalışacaklar. Biz zaten makam mevki sahibiyiz. Ne benim ne de arkadaşlarımızın böyle bir hevesimiz yok. Hiç kimse böyle bir düşünce içine kapılmasın. Mesaimizin üzerine binen ikinci bir mesai ile ikinci bir yükle karşı karşıyayız. Ama şehrimizi seviyoruz, şehrimize hizmet etmek istiyoruz. İlk hedefimiz halkımızı memnun etmek.” diye konuştu.

"Şeffaf olacağız, ne yapıyorsak bunu söyleyeceğiz"

Virüs salgınıyla ilgili de konuşan Şahin, şunları söyledi: “Ülkemizi ve dünyayı tehdit eden virüs salgınıyla da mücadele ediyoruz. Belediyemizin imkânlarını da bu anlamda iyi bir şekilde kullanacağız. Valiliğimizin yürüttüğü çalışmalara belediyemiz de destek olacak. Temizlik konusunda, hijyen konusunda üzerimize düşeni yapacağız. Şeffaf olacağız, ne yapıyorsak bunu söyleyeceğiz. Hiçbir surette mali yönden disiplini kaçırmayacağız. Borca girmeden, doğru projelerle şehrimize hizmet edeceğiz.”

Toplantı sonrası basının sorularını cevaplayan Şahin, hiçbir işçiyi kapı dışarı etmek gibi bir düşüncelerinin olmadığını kaydetti.

Özel durumları olanlarla ilgili özel şartlar kullanılabileceğini belirten Şahin, bunun dışında hiç kimsenin ekmeğiyle oynamayacaklarını vurguladı. Şahin, daha önce mağdur olanların mağduriyetlerini gidereceklerini de sözlerine ekledi.

Vali Hulusi Şahin, İçişleri Bakanlığınca görevden alınan Batman Belediye Başkanı Mehmet Demir'in yerine Batman Belediye Başkanvekilliğine atanmıştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler