Batman'da 120 işçi 120 gündür işe başlayacağı günü bekliyor

Batman'da 120 işçi 120 gündür işe başlayacağı günü bekliyor

Batman Belediyesi Personel Anonim Şirketi tarafından, belediyede istihdam edilmek üzere kura ve mülakat sonucu belirlenen 120 temizlik işçisinin güvenlik soruşturmalarının uzaması mağduriyetlere neden oluyor.

Soruşturma sürecinin uzaması nedeniyle, 4 aydır beklediklerini ve kiralarını ödeyemez hale geldiklerini belirten işçiler, yetkililerden sürecin hızlandırılmasını istiyor.

Batman Belediyesi Personel A.Ş. tarafından işçi alımı ile ilgili olarak 22-26 Nisan tarihleri arasında Batman İŞ-KUR İl Müdürlüğü aracılığı ile duyurusu yapılarak ilan edilen 120 beden işçisi için toplamda 4 bin 762 kişi başvuruda bulunmuştu.

Kura ve mülakat sonucunda çalıştırılmak üzere 120 asil ve 120 yedek işçi belirlenmişti. Kısa sürede işe başlayacağını uman işçiler, mevcut çalıştıkları işlerden de ayrıldı.

120 gündür işsiz bir şekilde güvenlik soruşturmasından gelecek haberi bekleyen işçiler, evlerine ekmek götüremez duruma geldiklerini belirtti.

İşçiler, "Belediyede işe başlayacağımız umuduyla mevcut işlerimizden çıkışlarımızı verdik. Ama ne yazık ki yaklaşık 120 gündür belediyede işe başlayacağımız anı bekliyoruz. Normalde güvenlik soruşturmaları için 60 iş günü süresi kanunen mevcutken, bizler yaklaşık 120 gündür bu sürecin sonuçlanmasını bekliyoruz. Bundan dolayı da başka bir işte de çalışamıyoruz. Şu an halimiz perişan. Evimize ekmek götüremez durumdayız. Yetkililerden, bir an evvel bu süreci hızlandırmalarını ve işe başlamayı istiyoruz." dediler.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler