Batman'da 345 dezavantajlı genç projeden yararlanacak

Batman'da 345 dezavantajlı genç projeden yararlanacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı ( SOGEP ) kapsamında Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ''Altın Yüreklerle Tarihe Derin Dalış'' projesinin sözleşmesi imzalandı.

Proje DİKA Genel Sekreteri Ahmet Alanılı ve Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk tarafından imzalandı. 

Batmanlı gençler için geliştirdikleri projelerine bir yenisini daha eklediklerini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, “Sosyal içerme türünde hazırlanan projenin amacı ilimizde, dezavantajlı durumda, izole bir yaşam süren gençlerin, su ve doğa terapisi yolu ile kendilerini iyi hissetmelerini sağlayacak etkinliklerle buluşturmanın yanında ilgi duydukları bir meslek alanında nitelikli eğitim verilerek uzmanlaşmalarının sağlanması, onların fiziksel, ruhsal, zihinsel ve sosyal yönden gelişimlerine katkıda bulunarak, sağlıklı düşünebilen, sorgulayabilen, öz güveni yüksek, ahlaki değerlere sahip, girişimci, ekonomiye katkı sunabilen (üreten), hayata değer katan, böylece kendisini değerli görecek bireyler olarak sosyal yaşama adaptasyonlarının sağlanması olarak belirlendi.” diye konuştu.  

Uygulama yeri Batman merkez ve tarihi Hasankeyf ilçesi olan projenin 15 ay süreceğini, hedef kitlesinin ise 345 dezavantajlı genç ve aileleri olduğunu vurgulayan Özperk şöyle devam etti:

Batman İl Sağlık Müdürlüğü, Hasankeyf Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Batman Belediyesi'nin ortağı olduğu proje faaliyetlerinin sonunda; İl Sağlık Müdürlüğü tarafından projenin hedef kitlesine yönelik A Tipi Bağımlılık Danışma ve Eğitim Merkezi oluşturulacak. Projenin hedef kitlesine yönelik, gerek proje süresince gerekse de proje bittikten sonra doğa ve su sporları terapi yöntemlerinin etkili bir şekilde uygulanabilmesine imkan sağlayacak. Hasankeyf Su ve Sualtı Sporları Eğitim Merkezi oluşturulacaktır. Projenin hedef kitlesini oluşturan dezavantajlı gruplara yönelik faaliyet yürütecek 'Altın Yürekler’ adında bir spor kulübü derneği kurulacak ve bu derneğin bünyesinde su ve sualtı spor branşlarında eğitim verilecek.

Açıklamasının devamında Özperk, "Ayrıca proje faaliyetlerine katılan hedef kitle, bu kurulacak spor kulübü bünyesinde lisanslı sporcu statüsüne getirilerek gerek ilimizin gerekse de ülkemizin lisanslı sporcu sayısı arttırılacaktır. Bunların yanında gerek ilimizde gerekse de bölgemizde yazları yaşanan boğulma vakalarında, zamanında gerekli müdahalede bulunacak profesyonel can kurtaran ve dalgıç yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Bu düşünce ile projenin hedef kitlesini oluşturan dezavantajlı gruptaki 20 gence, Bronz ve Gümüş Can Kurtaran Kursu sonrası belge verilmesi yanında 10 ay boyunca dalış eğitimi verilerek ilimizdeki profesyonel su altı dalgıç sayısı arttırılarak bu ihtiyaç giderilmeye çalışılacaktır. Projenin diğer hedeflerinden bir tanesi de ilimizin tarihi Hasankeyf ilçesini su ve sualtı sporları merkezi haline getirmek suretiyle su turizmini canlandırmak ve böylece bölge ekonomisine katkı sağlamaktır.'' şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler