Batman’da çocuk yoğun bakım yatak sayısı artırıldı

Batman’da çocuk yoğun bakım yatak sayısı artırıldı

Batman Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Servisinde yapılan düzenleme ile yatak sayısı 16’ya çıkarıldığı bildirildi.

Öncesinde sadece birinci basamak yoğun bakım hastalarına hizmet verilirken bundan böyle üçüncü basamak dahil hayati tehlikesi olan tüm kritik hastalara da hizmet verilebileceği kaydedildi.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, çocuk yoğun bakım servisinin, çocuk yoğun bakım uzmanı koordinatörlüğünde yaklaşık 6 aydır aktif olarak hizmet verdiğini söyledi.

Çocuk yoğun bakım yatak sayısı 9 iken, yeni düzenleme ve kurulum ile 16 hastaya hizmet verebilecek düzeye getirildiğini anlatan Pamukçu, öncesinde sadece birinci basamak yoğun bakım hastalarına hizmet veriliyorken bundan böyle üçüncü basamak dahil hayati tehlikesi olan tüm kritik hastalara da hizmet verilebileceğini ifade etti.

“Çevre illere de hizmet veriyoruz”

Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Sinan Yavuz, “Yeni düzenlemelerle birlikte fiziki şartlarımız, yoğun bakım hasta ve personel hizmet alanımız yaklaşık iki kat arttırıldı. İhtiyaç olan cihaz, personel ve tüm medikal destekler kısa bir sürede tamamlandı. 3’üncü basamak sağlık hizmeti vermeye başladığımızdan bu yana hem başka merkezlere sevk oranımızda azalma var hem de çevre illerden hasta alabilecek düzeyde yoğun bakım hizmeti vermekteyiz. Hastalarımıza kısa sürede ve nitelikli sağlık hizmeti vermek bizleri mutlu ediyor.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler