Batman’da mutasyonlu virüse rastlanmadı

Batman’da mutasyonlu virüse rastlanmadı

Daha önce özel okul olarak kullanılan ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilen binada incelemelerde bulunan Batman Valisi Hulusi Şahin, önemli açıklamalarda bulundu.

Okul binasında incelemelerde bulunan Vali Hulusi Şahin, Kültür Mahallesi’nin yeni eğitim öğretim yılında liseye kavuşacağını söyledi.

4 katlı eğitim yuvasının özel okul olarak Batman’a hizmet verdiğini belirten Vali Şahin, “Kültür Mahallesi’nde okula ihtiyacımız var. Bir dizi görüşme sonrası Vakıfbank, bu eğitim binasını Milli Eğitim Bakanlığına hibe etti. Desteğini gördüğümüz Milli Eğitim Bakanımıza, Vakıf Bankasının kıymetli yönetim kuruluna ve Milletvekilimiz Ziver Özdemir’e teşekkür ediyorum. Onların sayesinde güzel bir okula kavuşmuş olduk. Bir yıldır okulun boş olmasının getirdiği hasar söz konusu. Kısa süre içinde okulun tamiratını yapıp eğitim-öğretime hazır hale getireceğiz. Böylece bu bölgedeki büyük eğitim ihtiyacını da kapatmış olacağız. Eylül ayına yetiştireceğimiz okulumuzu liseye dönüştüreceğiz.” dedi.

Batman'da yoğun bakımda doluluk oranı yüzde 50'nin altında

İncelemelerin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Şahin, Batman’da Coronavirus rakamlarında ciddi bir düşüşün yaşandığını belirtti.

Batman halkının tedbirlere uyduğunu söyleyen Şahin, "Ağustos ayının ortalarında çok yüksek rakamları görmüştük. O günden itibaren aldığımız tedbirler, sıkı denetimler ve vatandaşlarımızın da hassasiyeti gerçekten çok ciddi bir düşüş oldu. Hatta öyle bir noktaya geldik ki yoğun bakım doluluk oranlarımız yüzde 50’nin altına düştü.” diye konuştu.

"Salgını mutasyonlarıyla birlikte yenmeye çok yakınız"

Bir soruya ilişkin Batman’da mutasyonlu virüsün tespit edilmediğini aktaran Şahin, “Biz salgının ilk gününden itibaren sıkı karantina uyguluyoruz. Hastalanan evlere, mahallelere, köylere karantina uyguluyoruz. Böyle bir mutasyonda yakalansa bunun bulunduğu yerde yok edecek tedbirlerimiz de var. Şu an itibariyle biz tüm salgını mutasyonlarıyla birlikte yenmeye çok yakınız. Yeter ki aşılamaya yeterli ilgiyi gösterelim ve tedbirlere de yani maske mesafe ve temizlik tedbirlerine uyalım. Sokağa çıkma kısıtlamalarına uyalım. Bununla beraber biz mutasyonlu halini de eski halini de yeneceğiz.” ifadelerini kullandı.

"Aşılama gayet iyi gidiyor"

Batman’da aşılama çalışmalarının sorunsuz ilerlediğini vurgulayan Vali Şahin, “Aşılama gayet iyi gidiyor. Batman olarak gayet iyi durumdayız. Zaten rakamları Bakanlığımız açıklıyor. Bir plan ve takvim var. Bu plan ve takvim çerçevesinde aşılama devam ediyor.” dedi.

Vali şahin, sırası geldiğinde Coronavirus aşısını yapacağını da sözlerine ekledi.


Batman’da mutasyonlu virüse rastlanmadı

Batman’da mutasyonlu virüse rastlanmadı

Batman’da mutasyonlu virüse rastlanmadı

Batman’da mutasyonlu virüse rastlanmadı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler